Fostă consilieră la Transporturi, trimisă în judecată. Ar fi primit comisioane în valoare de două milioane de euro

Data actualizării: Data publicării:
sigla dna
FOTO: Agerpres

O fostă consilieră a lui Ovidiu Silaghi, fost ministrul al Transporturilor în perioada 2012, a fost trimisă în judecată de DNA pentru trafic de influență. Dosarul vizează încasarea unor comisioane de două milioane de euro, informează Mediafax.

Procurorii DNA susțin că banii au fost încasați în schimbul deblocării unor plăți datorate de stat unei companii pentru lucrări de reabilitare a unor tronsoane de cale ferată.

În dosar mai sunt trimise în judecată trei persoane, printre care soțul fostei consiliere, un cetățean italian, pentru trafic de influență, spălare de bani și evaziune fiscală.

Dosarul s-a constituit în urma cererii de asistență juridică formulată de autoritățile belgiene, investigația find realizată cu sprijinul OLAF și al EUROJUST.

M. V. S. este acuzată de procurorii DNA că în baza unei înțelegeri prealabile pe care o avea cu doi italieni, ar fi pretins, ajutată de unul dintre cei doi, care era soțul ei, sume de bani de la reprezentantul sucursalei unei companii de construcții din Italia pentru a interveni în favoarea acesteia pentru primirea unor bani pentru lucrări executate la calea ferată.

DNA: „Banii ar fi fost primiți în contul unei societăți, plățile fiind mascate prin contracte fictive”

În schimbul comisionului ce reprezenta procente din plățile ce trebuiau deblocate, M. V. S. s-ar fi angajat să își exercite influența pe care o avea asupra persoanelor din Ministerul Transporturilor pentru a le determina să deblocheze către CFR SA banii necesari pentru stingerea datoriilor pe care le acumulase față de compania de construcții - plăți scadente și restante.

„În perioada 5 iulie 2012 – 3 aprilie 2015, M. V. S. ar fi primit pentru sine și pentru ceilalți doi inculpați, de la reprezentantul sucursalei companiei de construcții din Italia, suma de 9 milioane de lei (aproape 2 milioane euro). Banii ar fi fost primiți în contul unei societăți, plățile fiind mascate prin contracte fictive”, arată DNA.

În contul lucrărilor efectuate, compania constructoare avea de încasat de la statul român, prin intermediul CFR, suma de 15 milioane euro, plăți restante la nivelul lunii mai 2012.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri