Fosta şefă a TAROM, după patru ore la DNA: Am spus tot autorităţilor

Data actualizării: Data publicării:
madalina-mezei-tarom-dna-inquamphotos-octav-ganea (1)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Mădălina Mezei, fost director TAROM, a fost audiată, luni, la DNA, în dosarul în care l-a acuzat pe Răzvan Cuc că i-a cerut să țină avioanele la sol în ziua moțiunii de cenzură.

UPDATE 14.00. Mădălina Mezei a ieşit de la DNA după patru ore de audieri.

"„Am dat toate detaliile (...) Aș vrea să discut despre valorile mele personale. Eu cred în familie, în carieră și în TAROM. TAROM-ul este a doua mea familie.

Domnul Cuc a trecut o linie când a considerat că își poate bate joc de cariera și profesia unui om.

Planul meu profesional este de a livra o strategie TAROM pe termen lung. Eu l-am crezut pe domnul Cuc, considerând că împreună putem construi”, a declarat fosta şefă a TAROM.


UPDATE 9.50. Mădălina Mezei a ajuns la DNA.

"Singura declaraţie e că sunt ferm convinsă că adevărul va ieşi la iveală.  Mă duc şi spun adevărul", a declarat ea.


Fostul director TAROM a fost chemat luni la DNA, de la ora 10.00.

Mădălina Mezei a declarat că este vorba de un dosar de abuz în serviciu la Ministerul Transporturilor și că a fost chemată în calitate de martor.

Audierea vine după ce fostul director TAROM a anunțat că ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, i-ar fi cerut să reţină aeronavele TAROM la sol în ziua moţiunii, acesta fiind motivul real al demiterii sale din fruntea companiei şi a adăugat că îi va face plângere penală.

Mai exact, Mezei a susținut că, în ziua moțiunii de cenzură, când o parte dintre parlamentari trebuiau să vină din ţară pentru a participa la vot, ministrul demis al Transporturilor i-ar fi cerut să reţină aeronavele la sol pentru a împiedica votul.

Ulterior, Răzvan Cuc a negat acuzațiile. Ministrul Transporturilor a admis însă că a cerut lista palamentarilor care zburau cu avioanele TAROM, dar a susținut că a făcut acest lucru pentru a se convinge că aceștia sunt în regulă.

Răzvan Cuc i-a reproșat Mădălinei Mezei incompetența, incapacitatea și legăturile cu unele grupuri de interese, precum și faptul că și-ar fi avantajat membrii familiei care lucrează în companie.

Mădălina Mezei a fost numită la șefia TAROM în luna iunie, iar demiterea sa a avut loc la doar câteva zile după ce același Consiliu de Administrație îi prelungise contractul de management cu două luni. Mădălina Mezei a fost al patrulea director al companiei numit în acest an.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri