Sari la conținut

Fosta șefă de la Adopții, repusă în funcție după șase zile

Premierul Sorin Grindeanu a eliberat-o din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie pe Lidia Manuela Onofrei, numită tot de îl în urmă 6 zile, şi a numit-o în funcţie pe Gabriela Coman, fost şef al instituţiei până în urmă cu o săptămână, relatează News.ro.

gabriela coman

Potrivit unui decizii publicate în Monitorul Oficial, Lidia Manuela Onofrei a fost eliberată din funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Ea a fost numită pe 12 ianuarie tot de premierul Sorin Grindeanu.

În locul ei a fost repusă în funcţie Gabriela Coman, cea care a condus instituţia din 2014 până în 12 ianuarie 2017, când Sorin Grindeanu a decis eliberea ei din funcţie.

Tot marţi, premierul Grindeanu a semnat numirea Adrianei-Mihaela Udroiu în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Dezvoltării şi a lui Angel Gheorghiu în funcţia de subsecretar de stat în cadrul aceluiaşi minister. Daniela Teodoru a fost numită secretar general al Ministerului Mediului, Marius Iulia Carabulea secretar general al Ministerului Tineretului, iar Ionela Stoian secretar general al Ministerului Dezvoltării.

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a fost eliberat, la cerere, din funcţia de membru al Consiliului de Administraţie al Institutului European din România, funcţie incompatibilă cu cea din Guvern.