Fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, implicat în cazul ”Caracal”, dat afară din Poliția Română

Data actualizării: Data publicării:
Nicolae Alexe, IPJ Olt
Foto: IPJ Olt

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, marți, că fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, a fost destituit din Poliție și că urmează să fie luate măsuri și împotriva celorlalți polițiști implicați în cazul ”Caracal”. Premierul a cerut să fie verificați, să nu fie ”bolnavi închipuiți”.

”Ieri s-a finalizat materialul Consiliului de Disciplină și azi inspectorul general al IGPR, șeful Poliției Române a emis decizia de destituire din poliție pentru adjunctul șefului Inspectoratului Județean Olt, cel care a fost la comandă în ziua tragică, comisarul șef Nicolae Alexe. Urmează și ceilalți care sunt în concedii medicale”, a spus ministrul de Interne, Marcel Vela, la începutul ședinței de Guvern.

La rândul său, premierul Ludovic Orban i-a cerut lui Vela să verifice dacă ceilalți polițiști implicați în dosarul ”Caracal” nu sunt bolnavi închipuiți.

”Am solicitarea să-i verificați. Cei intrați în concedii medicale trebuie verificați dacă nu sunt bolnavi închipuiți și au plecat de la locul de muncă să nu suporte consecințele îndeplinirii defectuoase a sarcinilor de serviciu”, a completat Orban.

Fostul adjunct din IPJ Olt, Nicolae Alexe, este implicat în dosarul pentru abuz în serviciu, deschis de procurorii structurii în cazul crimelor din Caracal. Procurorii cercetează modul în care atât polițiștii, cât și procurorul de caz, au instrumentat cazul Caracal.

Șeful Poliției Române l-a demis, în iulie 2019, din funcție pe Nicolae Alexe, care era împuternicit în funcția de inspector șef adjunct al IPJ Olt.

Fostul adjunct al IPJ Olt este cel care a apelat la Remus Rădoi, patronul unei firme de pază, în noaptea în care era căutată Alexandra Măceşanu, pentru a-i cere informații cu privire la o mașină, scrie Mediafax. Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliţia nu a greşit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părţi.

Procurorii Secţiei pentru anchetarea magistraţilor au început urmărirea penală in rem, faptele cercetate fiind abuz în serviciu în cazul de la Caracal, privind modul cum oamenii legii au instrumentat dosarul. Anchetatorii au efectuat audieri şi au ridicat documente de la poliţie, parchet şi instanţă.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri