Fostul ofițer DIPI care și-a bătut soția, a incendiat apartamentul și a împușcat 3 persoane a fost condamnat

Data actualizării: Data publicării:
AlinMarin
Foto: Denis Grigorescu

Fostul ofițer al Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Alin Marin Marian, care și-a bătut soția, a incendiat apartamentul în care locuiau cu chirie și a împușcat trei persoane, printre care și doi polițiști, a fost condamnat.

AlinMarin
Foto: Denis Grigorescu

Judecătorii Tribunalului Argeș l-au condamnat pe Alin Marian, în vârstă de 37 de ani, la 12 ani și 4 luni de închisoare. Sentința nu este definitivă. Fostul ofițer a fost acuzat de tentativă de omor calificat, uz de armă fără drept, distrugere și violențe săvârșite asupra unui membru de familie, relatează Adevărul.ro. El trebuie și să plătească daune de 23.000 de lei pentru distrugerea apartamentului.

În noiembrie 2016, Alin Marian a venit beat acasă, și-a bătut cu brutalitate soția, iar când aceasta a reușit să fugă din apartament împreună cu copiii, fostul ofițer a incendiat locuința în care stătea cu chirie, apoi a plecat.

S-a întors însă după câteva minute și a găsit în fața blocului echipajele de poliție, pompieri și jandarmi. Atunci, bărbatul a scos pistolul și a tras șapte focuri de armă, rănind trei persoane, între care și doi polițiști. Unul dintre ofițerii de poliție răniți a fost nimerit în cap de glonț.

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri