FOTO. Bărbatul în alb, surprins când „dirija” scutierii

Data actualizării: Data publicării:
proteste omul in alb 180813_PARASCHIV_05_INQUAM_Photos_Alberto Grosescu
Foto: InquamPhotos/Alberto Groșescu

Apar noi imagini cu bărbatul în alb care a coordonat intervenția brutală a jandarmilor la protestul diasporei. Fotograful Alberto Groșescu de la agenția InquamPhotos a surprins momentul când colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş, pare că „dirija” jandarmii cu scuturi.

proteste omul in alb 180813_PARASCHIV_05_INQUAM_Photos_Alberto Grosescu
Foto: InquamPhotos/Alberto Groșescu

Îmbrăcat în alb și cu o eșarfă la gât, colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv a fost surprins de unul dintre fotografii agenției InquamPhotos pe Calea Victoriei, în fața jandarmilor, în timp ce le dădea indicații dintr-o postură asemănătoare unui dirijor. Jandarmii sunt aliniați în fața acestuia și ascultă.

HotNews a scris că cel care a coordonat intervenția în forță a jandarmilor, la protestul din 10 august, este colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv, comandantul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Marius Militaru, a refuzat însă să confirme identitatea acestuia, invocând protecția datelor cu caracter personal. 

El le dădea indicații jandarmilor atunci când l-a văzut pe jurnalistul Robert Mihăilescu de la HotNews, care transmitea imagini LIVE pe Facebook, și s-a îndreptat spre el și l-a agresat.

Colonelul Cătălin-Răzvan Paraschiv a fost surprins în Piața Victoriei și când dădea „explicații” pentru intervenția brutală și disproproționată a jandarmilor: „Ne-ai omorât oameni acolo, mi-ai omorât jandarmi, de-aia. P**** mă-tii de nenorocit”.

Cine este „bărbatul în alb”
proteste omul in alb 180813_PARASCHIV_01_INQUAM_Photos_Alberto Grosescu
Foto: InquamPhotos/Alberto Groșescu

Se cunosc puține informații despre comandantul brigăzii speciale de la Jandarmerie, pentru că pe site-ul instituției nu apare CV-ul său.

Potrivit declarației de avere din mai 2017, Paraschiv a încasat în anul 2017 salarii de 110.555 lei, aproximativ 9.200 de lei/lună. Funcția sa oficială este de comandant al UM 0465.

Potrivit revistei Jandarmeriei Române, Cătălin-Răzvan Paraschiv a fost desemnat în iulie 2017 ca șef al punctului de comandă la festivalul Neversea de la Constanța.

Ziare.com scrie că, în 2012, ministrul de Interne Traian Igaș i-a dat acestuia titlul de excelență "Jandarmul anului", într-o festivitatate prilejuită de sărbătorirea a 161 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române.

Câteva luni mai târziu, pe 5 iulie 2012, Traian Băsescu l-a decorat pe colonelul Paraschiv cu Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, la propunerea ministrului de Interne Ioan Rus.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri