FOTO. Cine este interlopul care a lovit cu sabia un polițist din Rădăuți

Data actualizării: Data publicării:
atacator politist sas radauti (3)

Interlopul care a lovit cu sabia un polițist din Rădăuți la perchezițiile care au avut loc în această dimineață are 28 de ani, se numește Alexandru Huțuleac și este liderul unei grupări sucevene care se ocupă cu traficul de droguri. 

atacator politist sas radauti (4)
atacator politist sas radauti (4)

Luptătorul SAS a fost preluat în stare gravă de ambulanță, după ce a fost lovit cu o sabie, la cap și la un braț, iar medicii luptă să îi salveze viața.

„În această dimineață, polițiștii din cadrul Biroului Combaterii Crimei Organizate Suceava au avut o acţiune pe linie de droguri. Au fost organizate opt echipe pentru opt percheziții și aducerea la audieri a patru persoane. La una dintre locaţii, în Rădăuţi, un bărbat a atacat și a rănit cu o sabie în zona capului și a braţului un luptător al Serviciului de Acţiuni Speciale. În acest moment, colegul e la spital, medicii depun toate diligenţele penru salvarea vieţii”, a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al IGPR, la Digi24.

Acesta a precizat că atacatorul a mai fost arestat tot pentru trafic de droguri, în luna iulie a anului trecut, a fost pus în libertate după 30 de zile, iar în octombrie anul acesta a fost ridicat din nou de poliție și pus sub control judiciar.

Bărbatul a fost arestat în luna iulie a anului trecut, tot pentru trafic de droguri, dar a fost eliberat după numai 30 de zile. Anul acesta, în octombrie, el a fost ridicat din nou de polițiști și a fost pus sub control judiciar. Polițiștii urmăreau îndeaproape gruparea de interlopi condusă de Huțuleac, care vindea droguri și etnobotanice tinerilor din Rădăuți și Suceava, iar banii obținuți îi transferau în conturile lor din străinătate.

Potrivit cotidianului Obiectiv de Suceava, Alexandru Huțuleac era un apropiat al clanului Cordunenilor, alături de care apare în mai multe fotografii.

În iulie 2016, Alexandru Huțuleac și alți trei membri ai rețelei de trafic de droguri au fost arestați, în urma unei intervenții a trupelor antidrog. În urma audierilor făcute de procurorii DIICOT Suceava în cazul traficanților de droguri de la Rădăuți, cinci persoane au fost arestate preventiv, în timp ce alți șase inculpați au fost puși sub control judiciar. Este vorba despre capii rețelei Răzvan Percec, Alexandru Huțuleac și Andrei Iulian Lungoci, precum și de Romeo Mihăiță Roman și Iosif Marian Grijincu.

In iulie 2016, polițiștii și procurorii DIICOT au descins la membrii unei grupări infracționale care timp de trei ani ar fi vândut droguri pe raza județului Suceava, obținând sume importante de bani. In urma audierilor făcute de procurorii DIICOT Suceava în cazul traficanților de droguri de la Rădăuți, cinci persoane au fost arestate preventiv, în timp ce alți șase inculpați au fost puși sub control judiciar. Este vorba despre capii rețelei Răzvan Percec, Alexandru Huțuleac și Andrei Iulian Lungoci, precum și de Romeo Mihăiță Roman și Iosif Marian Grijincu.

In iulie 2016, polițiștii și procurorii DIICOT au descins la membrii unei grupări infracționale care timp de trei ani ar fi vândut droguri pe raza județului Suceava, obținând sume importante de bani. Pe parcursul cercetărilor au fost identificați 22 de membri, au fost făcute 10 constatări în flagrant și au fost depistate terenuri și case, autoturisme de lux și conturi bancare deschise în străinătate.

De asemenea, polițiștii și procurorii au depistat că liderul grupării ar fi comercializat, prin intermediul altor membri, un colet de 15.226 de grame de substanțe interzise, ce conținea aproape 127.000 de pliculețe, cu suma de 25 de lei pliculețul. Membrii grupului infracțional organizat ar fi fost sprijiniți, în activitatea lor infracțională, de către partenerele de viață, soții și concubine.

În timp, în gruparea infracțională au fost racolați tineri de încredere, așa-numite „săgeți”, care să vândă substanțe interzise, prețul per pliculeț crescând de la 25 la 40 de lei. În urma investigațiilor s-a stabilit că numărul clienților de încredere este de peste 300, scrie Obiectiv de Suceava.

Mașina iubitei lui Huțuleac a fost incendiată anul trecut

În ianuarie 2016, mașina iubitei lui Huțuleac, un Jeep Grand Cherokee, pe care o conducea de obicei bărbatul, a fost incendiată. Flăcările au fost stinse de Huțuleac, care nu a vrut să colaboreze cu poliția pentru a găsi autorul, dar le-a pus ofițerilor la dispoziție imaginile surprinse de camerele de supraveghere din casa lui.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri