FOTO. Cine sunt cei doi copii care i-au oferit flori Papei Francisc, la sosirea pe Otopeni. Fac parte din familia unui erou român

Data actualizării: Data publicării:
papa francisc sosire otopeni copii Augustin Vișa

Cei doi copii care au oferit flori Sfântului Părinte sunt greco-catolici și au 13, respectiv, 12 ani. Ei sunt frate și soră și provin din familia unui erou al neamului românesc: Augustin Vișa, potrivit Administrației Prezidențiale.

Augustin Vișa (1904-1989) a fost avocat, doctor în drept, înalt funcționar la CEC, membru al Partidului Național Țărănesc din 1927 și președinte al Tineretului intelectual național-țărănesc din 1936.

Originar din Șeica Mare, unde tatăl i-a fost învățător la școala parohială greco-catolică, Augustin Vișa a fost arestat pe vremea lui Antonescu pentru „activitate antifascistă“ – colabora la un post de radio care făcea legătura între Iuliu Maniu și Aliați.

Eliberat în august 1944, Vișa a fost arestat de sovietici din același motiv – activități antifasciste (de fapt calitatea de lider țărănist i-a deranjat pe ruși), declarat „criminal de război“ și deportat în URSS.

În 1956 e „iertat“ de justiția sovietică, dar în țară a fost iar încătușat încă doi ani, la Gherla și la Râmnicu Sărat.

Nu a apucat libertatea din 1989, dar a lăsat în manuscris memoriile sale publicate de familie după 1990, impresionantă frescă a calvarului libertății țării noastre.


Vizita istorică a Papei Francisc în România se vede în direct la Digi24. Timp de trei zile, jurnaliștii Digi24 și digi24.ro vă țin la curent cu toate informațiile legate de experiența unică a prezenței Suveranului Pontif în țara noastră. 

Telespectatorii Digi24 vor putea urmări minut cu minut vizita Papei Francisc, care va fi marcată prin ediții speciale și transmisiuni în direct.
Cum vedeţi vizita Papei Francisc în România?

Vă invităm să ne trimiteţi mesajele și comentariile dumneavoastră pe Facebook, pe adresa digivox@digi24.ro, la numărul de telefon 031.400.24.24 sau pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri