FOTO. Cel mai mare clopot din Europa are basorelief cu chipul Patriarhului Daniel

Data actualizării: Data publicării:
clopot catedrala neamului foto flavio zambotto facebook3

Primul dintre cele şase clopote de la Catedrala Mântuirii Neamului şi cel mai mare, având 25 de tone, 3,3 metri înălţime şi tot atâţia în lăţime, a fost turnat la Innsbruck, în Austria, a declarat, duminică, părintele Nicolae Crîngaşu, consilier patriarhal pentru Trinitas TV. Clopotul este cel mai mare din Europa.

clopot catedrala neamului foto daniele fellin facebook
Foto: Daniele Fellin

Clopotul-gigant va ajunge în România pe 15 mai. Meşterii austrieci au făcut şi proba clopotului care a costat aproape jumătate de milion de euro.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Sunetul lui i-a impresionat chiar şi pe cei care l-au făurit, iar odată instalat în Catedrala Mântuirii Neamului se va auzi în aproape jumătate de Capitală, precizează sursa citată.

clopot catedrala neamului foto daniele fellin facebook 2
Foto: Daniele Fellin

25 de experţi din toată Europa au muncit la realizarea clopotului. Pentru el s-a folosit cupru electrolitic, în proporţie de 78% şi 22% staniu electrolitic. După ce a fost turnat, a fost nevoie de trei săptămâni pentru a se răci.

clopot catedrala neamului foto flavio zambotto facebook
Foto: Flavio Zambotto

Clopotul este cel mai mare dintr-un set de şase, iar pe el se regăseşte în relief chipul Patriarhului Daniel

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri