FOTO/VIDEO | Contrabandiști de țigări opriți cu focuri de armă

Data actualizării: Data publicării:
1515657993131-1855-S4

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni de combatere a contrabandei cu țigări, 9.000 pachete, în valoare de peste 105.000 de lei, ce urmau să ajungă pe piața neagră. Pentru reţinerea contrabandiştilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase șapte focuri de avertisment în plan vertical.

1515657993131-1855-S4
1515657993131-1855-S4

Miercuri, 10 ianuarie, în jurul orei 8:00, un echipaj al poliției de frontieră Sarasău a observat pe raza localității de frontieră Remeți, jud. Maramureș, mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor, dar în momentul în care aceștia i-au observat pe oamenii legii, au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul ucrainean prin apa râului Tisa.

Drept urmare, oamenii legii au folosit armamentul din dotate, fiind trase șapte focuri de avertisment în plan vertical, reușindu-se reținerea unui cetățean ucrainean, R.B., în vârstă de 25 ani.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La fața locului s-a deplasat o echipă operativă care a cercetatat zona, ocazie cu care au fost descoperite 18 colete cu țigări.

Acestea au fost duse la sediul sectorului unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 9.000 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 105.000 de lei.

Țigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

De asemenea, pe timpul acțiunii, au fost informate și autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri