FOTO | Cum arată roata ruptă a avionului care și-a pierdut trenul de aterizare pe aeroportul Băneasa

Data publicării:
boeing 767
Un avion Boeing 767 și-a pierdut roțile pe partea stângă la aterizarea pe aeroportul Băneasa. Foto: Facebook / BoardingPass

Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile a publicat o fotografie cu roata avionului Boeing 767 care s-a rupt vineri, la aterizare pe aeroportul Băneasa. Aeronava, aparținând companiei americane Omni Air, avea 84 de persoane la bord, printre care și militari, și venea de la Kabul. Din fericire, nu s-au raporat răniți.

„AIAS a publicat o fotografie cu trenul principal de pe partea stângă a Boeingului 767-300ER Omni Air (N423AX).

AIAS investighează ACCIDENTUL (!) și va publica un raport preliminar în 30 de zile”, se arată pe pagina Facebook BoardingPass, care a postat și fotografia.

roata rupta avion
Avionul Boeing 767 și-a pierdut sistemul de roți de pe partea stângă la aterizarea pe aeroportul Băneasa. Foto: Facebook / BoardingPass

Avionul, înmatriculat N423AX, a aterizat la ora 14:55 pe Aeroportul Băneasa după un zbor de 5 ore și jumătate de la Kabul, Afghanistan.

După realimentare, aeronava urma să decoleze spre Washington DC, în Statele Unite.

„Un avion care făcea o cursă cu regim special, la aterizare a avut probleme cu trenul principal, aşa că a blocat pista. Au fost 84 de pasageri evacuaţi în siguranţă. Echipajele de pompieri şi ambulanţa au fost prezente, nu a fost nevoie de intervenţie. Acum investighează cei de la AIAS (Autoritatea de Investigaţii şi Analiză pentru Siguranţa Aviaţiei Civile)”, a declarat Valentin Iordache, purtător de cuvânt la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri