FOTO Măsuri antitero la Sibiu: coșurile de gunoi au fost sigilate pentru a nu putea ascunde explozibili

Data actualizării: Data publicării:
cos de gunoi sigiliat 2

Summit-ul liderilor europeni de la Sibiu a determinat o desfășurare uriașă de forțe de securitate în oraș, fiind interzisă circulația auto și chiar și pietonală în anumite zone. Pentru ca cei 30 de lideri ai UE care se reunesc joi la Sibiu să fie în siguranță, au fost sigilate capacele de canal, chiar și porțile de acces la obiective turistice, iar coșurile de gunoi au fost acoperite cu plastic și de asemenea au fost sigilate, ca să nu poată ascunde dispozitive explozibile. 

cort securitate sibiu
cort securitate sibiu

Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019” a stabilit ca dispozitivele MApN, MAI, SRI, STS, SIE și SPP, care asigură securitatea şefilor de stat şi de guvern, precum şi a oficialilor europeni, prezenți la summit-ul de la Sibiu din data de 9 mai, să fie instalate gradual, începând din 6 mai. Cetățenii vor avea acces pietonal parțial, în ziua summit-ului în Piața Mare, după ce vor fi verificați în filtrele de securitate amplasate în zonă. ”Măsurile au fost astfel dimensionate încât să permită păstrarea unui climat de securitate normal și necesar pentru importanța și amploarea unui astfel de eveniment”, se arată într-un comunicat al Comitetului Interministerial pentru Securitate. 

Primăria Sibiu a anunțat că ”este necesară instituirea unor măsuri de securitate prin restricționarea traficului pietonal doar în data de 9 mai, între orele 6 și 22, în câteva zone din centrul orașului”. ”Cei domiciliați în aceste zone vor avea acces la proprietăți în baza documentelor de identitate însoțite de ecusonul nominal de acces. Angajații societăților comerciale din aceste zone vor avea acces la locul unde își desfășoară activitatea în baza unui ecuson nominal de acces și a unui document de identitate. Turiștii cazați în unitățile hoteliere din aceste zone vor avea acces la locul de cazare în baza unui ecuson nominal de acces și a unui document de identitate. Sibienii au acces pietonal, parțial, în zona centrală, str. N.Bălcescu și Piața Mare, Parcul Bulevard, Piața Unirii – între străzile Andrei Șaguna și N.Bălcescu, după ce vor fi verificați în filtrele de securitate amplasate în zonă”, se arată într-un comunicat al Primăriei. 

La Sibiu sosesc 30 de lideri europeni, printre care președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, președintele Franței, Emmanuel Macron, Cancelarul Germaniei, Angela Merkel. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri