FOTO. Primii protestatari au ajuns deja în Piața Victoriei, cu o rulotă inscripționată cu mesaje anti-PSD

Data actualizării: Data publicării:
Protest Piata Victoriei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

S-a „furat” startul în Piața Victoriei (sic!). Primii protestatari au ajuns deja în fața Guvernului, pentru mitingul de mâine, 10 august.

Protest Piata Victoriei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

În imaginile surprinse de Octav Ganea pentru Inquam Photos, se poate vedea că oamenii au ridicat un cort și au parcat o rulotă în squar-ul din fața clădirii Executivului. Rulota poartă mesaje anti-PSD și imagini din carton cu Viorica Dăncilă. Pe un banner roșu uriaș, oamenii cer demisia Guvernului.

CITEȘTE ȘI: Mesajul Jandarmeriei înaintea protestului de mâine: „Nu suntem serviciul discreționar al nimănui”

Protestatarii au adus cu ei mai multe steaguri ale României, dar și steagul UE, mesaj pentru aleși că își doresc ca parcursul european al țării să rămână neschimbat.

Protest Piata Victoriei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primăria Capitalei a transmis miercuri seară că manifestaţia anunţată pentru vineri în Piaţa Victoriei nu are organizatori, pentru că niciunul dintre cei care au anunţat autorităţile că organizează protestul nu a vrut să semneze protocolul cu municipalitatea. Primăria susţine că posibilitatea de a formula doar notificări către autorităţile publice despre organizarea unor eveniment nu este prevăzută de lege.

CITEȘTE ȘI: Vămile din România, tranzitate de peste 220.000 de persoane în ultimele 24 de ore

Preşedintele Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Emanuel Cioacă, a anunţat marţi că nu îşi mai asumă organizarea mitingului pentru că nu a primit niciun act oficial de la Primăria Capitalei.

Protest Piața Victoriei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Miercuri, la Primăria Capitalei au avut loc discuţii cu două organizaţii care notificaseră PMB cu privire la organizarea mitingului, respectiv Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor (PACT) şi asociaţia Evoluţie în Instituţie, care au susţinut că legea nu obligă la semnarea unui protocol pentru desfăşurarea unei manifestaţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri