FOTO, VIDEO. Momentul unei alunecări de teren masive în Azuga. 20 de familii, evacute din locuinţe. Râul, acoperit de versant

Data actualizării: Data publicării:
azuga crop

ISU Prahova informează că 20 de familii din Azuga au fost evacuate din locuinţe, vineri seara, preventiv, din cauza unei alunecări de teren, potrivit Agerpres.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"În localitatea Azuga, pe strada Umbroasă s-a produs o alunecare de teren. Alunecarea nu a ajuns încă la locuinţe, dar preventiv în această seară vor fi evacuate 20 de familii, deoarece există posibilitatea ca alunecarea să avanseze către locuinţe. Din primele informaţii se pare că a fost afectat şi cursul pârâului Azuga", precizează ISU Prahova.

150 de persoane sunt evacuate, vineri seara, în urma alunecării de teren produsă în Azuga. Autorităţile locale şi judeţene caută acum locuri de cazare pentru aceşti oameni.

Un martor al accidentului natural a povestit pentru Mediafax că locul exact unde a avut loc alunecarea de teren este pe versantul din spatele fostului stadion de fotbal, în zona fostei fabrici Samota.

Potrivit acestuia, pământul a acoperit in totalitate râul Azuga şi se teme ca nu cumva terenul din jur să se inunde.

„Din cauza topirii zăpezii si a înclinaţiei mari a terenului”, a încercat acesta să-şi explice cauza alunecării de teren, excluzând varianta exploatării forestiere.

Din primele estimări, ISU Prahova anunţă că suprafata afectată este de aproximativ 10.000 metri pătraţi.

„E un versant care a luat-o la vale. S-a oprit la marginea a 20 de gospodării. Populaţia a evacuat o parte din bunuri. Sunt evacuate aproximativ 150 de persoane. Căutăm acum cazare pentru acesţi oameni. La pensiuni şi am înţeles că ar mai fi o unitate militară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu.

„E un munte. Nu ai cum să apreciezi de la distanţă. Nu ştim cu arată partea de sus. S-ar putea să mai plece terenul. Important e că nu sunt victime”, a mai precizat Ionescu.

Conform sursei citate, autorităţile locale vor stabili spaţii de cazare pentru familiile evacuate. La faţa locului sunt 17 pompieri militari.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri