Francisc Doboș: Aghiasma e împotriva dracilor, vaccinul e împotriva COVID. Nu le confundați, pot fi administrate simultan

Data actualizării: Data publicării:
Părintele Francisc Doboș.
Părintele Francisc Doboș. Foto: Francisc Doboș / Facebook

Părintele Francisc Doboș, care slujește la Catedrala Sfântul Iosif din București, a scris un mesaj pe Facebook pentru credincioși, prin care le cere să nu confunde aghiasma cu vaccinul contra COVID-19.

Aghiasma e împotriva dracilor. Vaccinul împotriva covidului. Ok?! Nu le confundați. Dar pot fi administrate simultan. Bonus: luată pe stomacul gol, aghiasma îndepărtează conspirațiile și înmoaie inimile împietrite”, a scris preotul pe Facebook.

El a explicat la Digi24 semnificația acestui mesaj.

Oamenii au nevoie de niște explicații care nu pot fi date așa, în ore de curs de credință. Aghiasma purifică, face referire la apa Botezului, ne eliberează de duhuri rele, de ceea ce este rău, dar noi avem credința, care funcționează și pe bază de rațiune. Credință și rațiune – Dumnezeu ni le-a dăruit pe amândouă, să nu folosim una împotriva celeilalte”, a spus preotul.

Asta înseamnă că noi, în credința noastră, nu spunem că tot ce este religios înlocuiește tot ceea ce înseamnă medicament. Funcționează fiecare pe căile proprii”, a adăugat el.

Eu nu folosesc o postare sau orice pentru a spune că este obligatoriu vaccinul, este liber pentru fiecare, dar să nu folosim lucrurile religioase că și cum înlocuiesc știința. Credința noastră ne spune să avem încredere și în descoperirile științei, în medici”, a spus Doboș.

Să nu folosim credința noastră împotriva rațiunii, să le folosim pe amândouă, că vin de la Dumnezeu. Ne-a dăruit această credință să o folosim bine, să nu o folosim împotriva descoperirilor științifice și să nu vedem conspirații peste tot. Să trăim încrederea noastră în Dumnezeu și cu încredere în descoperirile științei”, a adăugat el.

Nu sunt elemente morale care să ne oblige să fim împotriva vaccinului, asta să fie foarte clar. Din partea Sântului Scaun nu există opoziție, îi îndeamnă pe oameni, pentru că neavând alte mijloace să ne vindecăm de pandemie decât vaccinul și prudența noastră, ori să apelăm la prudență foarte mult, ori avem cealaltă cale, vaccinul. Ne îndeamnă să ne vaccinăm, fără să ne oblige”, a mai spus preotul.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri