G. Firea: Spitalele, optimizate din punct de vedere seismic, după model japonez

Data publicării:
firea primarie FB

Spitalele aflate în administrarea Primăriei Capitalei urmează să fie optimizate din punct de vedere seismic, după model japonez, proiectul-pilot va începe la Spitalul Colţea, a anunţat, luni, primarul Gabriela Firea.

firea primarie FB

Primăria Capitalei lansează un proiect prin care spitalele aflate în administrarea municipalităţii să fie optimizate din punct de vedere seismic, a anunţat primarul Gabriela Firea după o întâlnire de lucru cu secretarul de stat Raed Arafat, conducerea IGSU şi ISU Bucureşti-Ilfov, precum şi cu cei şase primari de sector.

Proiectul-pilot va începe la Spitalul Coltea, reabilitat şi modernizat de Primăria Capitalei şi unde, conform unor expertize ale specialiştilor japonezi, aparatura mobilă va fi asigurată în caz de cutremur.

Astfel, în cazul producerii unui seism, nu doar clădirea în sine ar fi funcţională, ci şi aparatura medicală. Gabriela Firea a explicat că acesta este un model "puţin costisitor, dar foarte eficient, care a fost adoptat şi de americani".

Primarul Capitalei a mai spus că a avut discuţii şi cu ambasadorul Japoniei, pentru a trimite experţi care să contribuie la elaborarea şi implementarea acestui proiect.

În ceea ce priveşte şcolile din Bucureşti, Gabriela Firea a solicitat primarilor de sector să aibă discuţii cu reprezentanţii ISU, astfel încât, până la începerea anului şcolar, să pregătească toate documentele necesare în vederea obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu pentru unităţile care nu au încă acest aviz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri