G4Media: Nora lui Petre Daea, dansatoare profesionistă, s-a angajat la APIA, unde lucrează soția ministrului

Data actualizării: Data publicării:
antonia luchian in timpul unui spectacol de dans
Nora lui Daea, dansatoare, s-a angajat la APIA. Foto: Antonia Luchian/ Facebook

Nora ministrului Agriculturii, Antonia Luchian a fost angajată în 2020 drept consilier la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură. Anterior, aceasta lucra la propria firmă de „cursuri de dans” și „dansatori evenimente”, relatează G4Media. Fiica, ginerele și soția ministrului Agriculturii lucrează de asemenea în instituții subordonate ministerului.

La momentul angajării, Daea nu era ministru, dar șefă la Resurse Umane în cadrul APIA era soția sa. În precedentul mandat de ministru al lui Daea, din perioada 2017-2019, s-au angajat în două instituții subordonate Ministerului Agriculturii fiica sa, la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, și ginerele său, la Agenția Națională pentru Zootehnie, potrivit G4Media.

Actuala soție a lui Daea, Camelia Luchian a fost angajată inițial drept vicepreședinte al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură și, apoi, director la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, unde, în prezent, este colegă cu nora sa.

Întrebată dacă soacra sa a avut vreo contribuție la angajarea sa în cadrul Agenției de Plăți, Antonia Luchian a spus: „Categoric nu”.

Anul trecut, numele lui Petre Daea și al Cameliei Luchian au apărut în cadrul unei anchete penale legată de trucarea unor concursuri de angajare în Ministerul Agriculturii.

Înainte de Angajare, Antonia Luchian deținea 50% din firma Rigadonne SRL. Site-ul și contul de Facebook al firmei conțin mai multe fotografii în care Antonia și partenerul din firmă sunt implicați în spectacole și cursuri de dans.

Citiți mai mult pe G4Media.ro.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri