Gabi Balint, despre Cristian Țopescu: „A fost primul om care a introdus analiza adversarului la noi, la Steaua, facea rost de casete, ne ajuta foarte mult”

Data publicării:
balint

Fostul fotbalist Gabi Balint spune despre Cristian Țopescu că a fost „cel mai mare comentator”. Balint își amintește că Țopescu a fost cel mare a introdus analiza adversarului la Steaua. Le arăta fotbaliștilor casete cu meciuri, iar asta îi ajuta foarte mult.

„Știam ca e bolnav, nu știam ca a murit. Nu știu ce sa spun. Speram să fie bine. Am lucrat cu el la Steaua, a lucrat la club. Cel mai mare comentator. Golul meu cu Argentina, în sufletul și memoria mea. A fost primul om care a introdus analiza adversarului la noi, la Steaua, facea rost de casete, ne ajuta foarte mult.  Păcat ca s-a dus. Trăia foarte intens momentele comentate, indiferent de sport. Când l-am ascultat eram copil, când a comentat gimnastica, Nadia campioană mondială. Handbal, călarie, fotbal. Se pricepea la toate, le comenta cu mult suflet. Punea mult suflet în ce făcea. Un om blând, calm, cumpătat, întotdeauna dădea sfaturi bune și omul care întotdeauna nu uita când era ziua mea. Eu am mai uitat, îl sunam la zile mai târziu. El întotdeauna de 3 ianuarie mă suna. Comentariul lui a fost în funcție de moment. Calm sau intens. Era odată cu jocul. Era foarte informat. Începea cu o analiza despre echipe, ne spunea lucruri inedite, pe care noi nu le știam. Întotdeauna a trăit momentul cum îl trăiau sportivii pe teren. Eu îmi aduc aminte cum a venit la Steaua. El a fost interzis la un moment dat de comuniști. A fost detașat la Steaua, birou la tribuna a doua, sus, unde primea mereu presa internațională și îmi facea plăcere să merg, puteam să citesc de echipele mari, în reviste spaniole, franceze, el ne traducea. Eu așa mi-l amintesc. Parcă a comentat un meci al Naționalei și vorbea de posibila plecare a jucătorilor buni în alte tari. Din momentul ăla a fost interzis”, își amintește fostul fotbalist Gabi Balint.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri