Gabriela Firea ia 4X4 pentru Compania de IT a Primăriei

Data publicării:
dacia-duster-h79-ph2-overview-look-010.jpg.ximg.l_full_m.smart

O nouă companie înfiinţată de Gabriela Firea, una dintre multiplele firme adiacente Primăriei Bucureşti şi care primesc mai mulţi bani decât infrastructura oraşului, va “înghiţi” aproape un milion de lei. Este vorba despre Compania Municipală Tehnologia Informaţiei SA (CMTI) – interesant este pe ce se duce această sumă de bani.

Astfel, CMTI, al cărui domeniu ar trebui să fie IT-ul, primeşte mai mulţi bani pentru achiziţii de…maşini, decât de computere, potrivit wall-street.ro. Pe 6 automobile, Primăria Bucureşti cheltuieşte din bani publici aproape 400.000 de lei (circa 87.000 de euro), în timp ce pe laptop-uri şi staţii de lucru sunt alocate doar circa 40.000 de euro, mai puţin decât jumătate din sumă. De notat şi faptul că trei dintre laptop-urile achiziţionate sunt Mac Book-uri, evaluate la circa 9.000 de lei/bucata.

De notat este însă şi faptul că “Osciloscopul Digital” are preţul umflat de cel puţin 10-12 ori, la un preţ afişat de Primărie de 22.500 de lei, fără TVA.


Mai mult, legea achiziţiilor publice specifică faptul că este interzis să nominalizezi branduri atunci când cumperi produse, însă Primăria Bucureşti, deşi achiziţionează aceste produse din bani ai populaţiei, au încălcat legea specificând clar ce branduri urmează să cumpere.

Un alt semn de întrebare se ridică atunci când vine vorba de Daciile Duster, 4x4 – în mod normal, o companie de IT nu are nevoie de astfel de maşini.

Gabriela Firea a înfiinţat recent 20 de firme "satelit" ale Primăriei Bucureşti, cărora recent le-a mărit bugetul până la 420 de milioane de lei, în schimb luând bani de la infrastructură, educaţie sau sănătate. De asemenea, Firea consideră necesar creşterea bugetului la construcţia de statui, biserici

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri