Gabriela Firea îi răspunde premierului Orban: Nu sunt capabili să asigure măştile promise populaţiei şi găsesc ţapi ispăşitori

Data publicării:
Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, intr-o conferinta de presa
Gabriela Firea. Foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că premierul Ludovic Orban "insistă să acopere incompetenţa Guvernului" privind achiziţia măştilor de protecţie promise populaţiei, "aruncând pisica în curtea altora", scrie Agerpres.

Firea a făcut aceste afirmaţii după ce premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, la B1 TV, că licitaţia de la Ministerul Sănătăţii care viza achiziţionarea de măşti pentru persoanele defavorizate a fost contestată şi apoi atacată la Curtea de Apel de către o firmă "abonată a Primăriei Capitalei", iar modul în care a depus aceste contestaţii indică faptul că "încearcă să împiedice finalizarea contractului".

"Ruşinos! Nu sunt capabili să asigure măştile de protecţie promise populaţiei şi găsesc ţapi ispăşitori! Premierul insistă să acopere incompetenţa guvernului în mai multe privinţe, dar şi în cea a achiziţiei măştilor de protecţie promise populaţiei, aruncând pisica în curtea altora! Este a doua oară când afirmă la televizor că firma care a contestat licitaţia pentru măşti este 'abonată la contracte cu Primăria Capitalei'. Prima oară am tăcut, crezând că e dezinformat! Dar văd că persistă în eroare! Da, este abonată această firmă la Primăria Capitalei, dar nu la contracte, ci la contestaţii! Şi nouă ne-au blocat nenumărate licitaţii pentru achiziţia unor produse şi/sau servicii extrem de importante pentru bucureşteni", a postat Firea, pe Facebook.

Ea a menţionat că a spus de nenumărate ori public despre pericolul contestatarilor de profesie, care vor doar să obţină un profit din acţiunea de contestare.

"Nu îi interesează licitaţia în sine! Ei nu produc nimic! Ei sunt băieţi şi fete deştepte şi dau 'consultanţă'. Dar nu a interesat pe nimeni! Acum i se întâmplă guvernului! Dacă vrea, premierul poate pune capăt acţiunii acestor firme înfiinţate doar pentru a câştiga bani din şicane! Dacă vrea! Are şi informaţiile şi uneltele necesare! Dar este clar că nu se vrea! Mai bine aruncă vina către altcineva! Dacă premierul insistă cu aceste insinuări murdare la adresa mea şi a colegilor mei de la Primărie, o să-l ajut public să rezolve problema spinoasă, indicându-i public persoana din anturajul său care ar putea contacta direct şi amical acţionarii acestei firme, transmiţându-le că nu este corect şi moral ce fac! Da, da, cineva din primul inel de prieteni ai premierului! Hoţii strigă hoţii!", a adăugat Firea.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri