Gabriela Firea renunţă la testarea anti-COVID în şcoli. „Acest proiect a fost blocat doar pentru că l-am propus eu”

Data actualizării: Data publicării:
firea cgmb primarie masca Inquam Photos Octav Ganea 2ed_ogn_3780
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că se va renunţa la ideea efectuării de teste pentru depistarea anticorpilor COVID-19 în cabinetele şcolare. Respectivele testări ar fi urmat să fie realizate de către personalul medical angajat în reţeaua şcolară din cadrul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), instituţie aflată în subordinea Primăriei Capitalei. Părinţii elevilor s-au opus acestei idei.

„Acest proiect a fost blocat doar pentru ca l-am propus eu. Din cinism si invidie”, a spus Gabriela Firea, într-o postare publicată pe Facebook. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Ce se poate cu succes în întreaga lume, la noi este blocat. Am schimbat de câteva ori locaţiile pentru testare. Fapt inimaginabil dar real! Am renunţat şi la ideea testării în cabinetele de medicină şcolară, pe care ne angajasem să le dezinfectăm”.

„Oricum, virusul poate fi adus în şcoli de oricine, nu doar de «testaţii lui Firea». Atâta răutate nu am văzut!”, a declarat Firea.

Asociaţiile părinţilor elevilor s-au opus ideii ca testele anti-Covid să se desfăşoare în cabinetele medicale din şcoli, mai ales în condiţiile în care de la 2 iunie vor începe cursurile de pregătire a examenelor pentru elevii din clasele terminale (a VIII-a şi a XII-a).

„Timpul e foarte scurt, iar şcolile nu au timp să se pregătească astfel încât să avem garanţia 100% că vor fi respectate procedurile din ordinul comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Educaţiei”, a spus preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Părinţi.

Gabriela Firea a adăugat că „în privinţa celor 10 500 de bucuresteni cuprinşi în eşantionul elaborat de INSP, pentru testarea de anticorpi, din cadrul studiului ştiinţific care va arăta gradul de contaminare a comunităţii din Capitală, circulaţia virusului şi procentul de imunizare pe cale naturala a populaţiei, cu siguranţă vom găsi modalităţil optime pentru demararea şi finalizarea în cele mai bune condiţii a acestui proiect atât de necesar".

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri