Gabriela Firea și-a delegat, din nou, atribuțiile pe timpul protestului din 10 august

Data actualizării: Data publicării:
180921_PSD_CEXN_20_INQUAM_Photos_Octav_Ganea firea 1

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, și-a delegat atribuțiile către viceprimarul Aurelian Bădulescu în perioada 8-11 august 2019. În data de 10 august este anunțat un miting în București. Și anul trecut, în timpul protestului din 10 august, când a avut loc intervenția în forță a jandarmilor în Piața Victoriei, primarul Gabriela Firea își delegase atribuțiile viceprimarului Bădulescu.

În decizia prin care Gabriela Firea îl lasă la conducere pe Aurelian Bădulescu este menționată și obligația viceprimarului „de a întreprinde orice alte măsuri legale de natură a asigura caracterul pașnic și civilizat al adunărilor publice”. În cazul în care și Aurelian Bădulescu va lipsi, responsabilitatea protestului din 10 august îi revine Directorului General de Poliție Locală, Daniel Mihai Răsica.

Într-un comunicat de presă, Primarul General informează că delegarea unor atribuții către viceprimarul Aurelian Bădulescu este doar una dintre componentele necesare bunei gestionări, la Primăria Capitalei, a celor 17 evenimente publice care urmează să aibă loc în intervalul 8- 11 august, în zone centrale din Capitală, printre care un marș și un miting de amploare în Piața Victoriei.

„Un consilier PNL ridicol și frustrat a lansat azi acuzația ca fug de răspundere, chiar în această perioadă, când în București sunt aprobate mai multe adunări publice. Dacă ar fi venit mai des pe la Primărie sau ar fi citit legea, ar fi aflat că dacă un primar își deleagă anumite atribuții, nu înseamnă că se derobează de responsabilitate. Îl anunț public pe acel consilier PNL incompetent și chiulangiu care a lipsit la o treime din ședințele Consiliului General și ale comisiilor de specialitate, că nu fug nici pe Marte și nici pe altă planetă. Sunt în țara, în  București, și azi, și pe 10 august, lucrez deci și azi și mâine, împreună cu toată echipa care se ocupă de adunările publice, pentru a asigura tot ce ține de Primăriei Capitalei. Nu fug de răspundere, așa cum nu am făcut-o niciodată, și, spre deosebire de detractorul meu, nu mă ocup cu răspândirea de informații false. Ieri, spre exemplu, Viceprimarul Bădulescu a participat ca reprezentat al Primăriei Capitalei la o ședință, la Jandarmerie, de câteva ore. În acest timp, eu eram pe șantiere, pentru a verifica stadiul lucrărilor de investiții realizate de Primăria Capitalei sau în grupuri de lucru. Spre deosebire de opoziția din CGMB care se face că muncește, obosind de atâta dat cu părerea, noi chiar muncim.”, transmite Garbiela Firea, după ce, consilierul PNL, Ciprian Ciucu a afirmat că primarul general „dă bir cu fugiții”.

De asemenea, în același comunicat, Gabriela Firea precizează că se va afla în București în intervalul 8-11.08.2019 și că va fi prezentă la Primăria Capitalei în toată această perioadă, exercitându-și atribuțiile. 

Primarul mai spune că „atribuțiile în cauză nu sunt delegate exclusiv pentru mitingul din data de 10 august, așa cum eronat s-a afirmat în spațiul public, ci pentru a asigura desfășurarea în cele mai bune condiții a tuturor evenimentelor din Capitală”.

Anul trecut, primarul a motivat că în ziua protestului se afla la Tallinn, într-o vizită oficială, pentru a discuta cu oficialii estonieni despre reformele administrative.

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri