Gara în care pereții abia se țin să nu cadă

Data actualizării: Data publicării:
gara olteni

Mizerie şi pericole la tot pasul în gara din Olteni, judeţul Teleorman, unde zilnic vin sute de oameni. Ca să ajungă pe peron, călătorii trec peste munţi de gunoaie şi se feresc de câini. Primăria susţine că gara va fi reabilitată, nu se ştie însă când. Până atunci, tot ce se poate face este curăţenie o dată pe lună.

Ca să ajungă în gara din comuna Olteni, călătorii trebuie mai întâi să ocolească gunoaiele şi să se ferească de câini. Apoi, trebuie să aibă grijă unde se aşează pentru că din tavan se pot desprinde oricând bucăţi de tencuială care să-i rănească.

Așa arată clădirea gării din Olteni, din Teleorman. Mizerie peste tot, iar pereții care abia se mai țin să nu cadă sunt scorojiți și plini de mucegai”, relatează Eugen Barbu, reporter Digi24.

Zilnic, în gara Olteni vin şi pleacă aproximativ 300 de călători, mulţi dintrei ei elevi şi profesori care fac naveta la liceul din comună.

Iată părerile călătorilor:

Acolo pe peroane oamenii işi rup piciorele, sunt accidente. Nimeni nu se ocupa de nimic.

Foarte proaste sunt condiţiile, nu este curăţenie, nu avem spațiu unde să aşteptăm trenul în caz că are întârziere, mai ales iarna îngheţăm de frig. Gunoaie, câini, mai ales câini... sunt o groază de câini.

Ca şi arhitectură per anasambul gara e destul de frumoasă dar păcat de condiţiile care sunt cum vedeţi şi dvs este mizerie.

Autorităţile cunosc situaţia, dar spun că în curând gara va fi renovată. Până atunci, fac curăţenie o dată pe lună!

O să fie un proiect de reabiliate a căii ferate și a peroanelor şi acţionăm şi noi în continuare. Am discutat la nivel de Primărie la nivel de serviciu de salubritate pe care îl avem și efectuăm în continuare curățenia”, afirmă George Rada viceprimar Olteni.

Gara din Olteni a fost construită în perioada primului război mondial şi nu a fost renovată de mai bine de 20 de ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri