George Maior, despre convocarea la MAE: Nu am primit nicio înștiințare oficială

Data actualizării: Data publicării:
george maior
Foto: Agerpres

Ambasadorul României în Statele Unite, George Maior, a declarat marți că încă nu a primit o înștiințare oficială cu privire la convocarea la Ministerul Afacerilor Externe, după afirmațiile sale critice cu privire la scrisoarea transmisă de Rudy Giuliani unor oficiali români cu privire la protocoalele din justiția românească.

george maior agerpres
Foto: Agerpres

George Maior a făcut precizările cu privire la convocarea sa la MAE, marți, la Palatul Cotroceni, unde se află la reuniunea anuală a ambasadorilor cu președintele Klaus Iohannis, transmite Alina Manolache, jurnalist Digi24.

Așadar, până la această oră ambasadorul României la Washington încă nu a fost convocat oficial de către Teodor Meleșcanu pentru explicații cu privire la poziția sa cu privire la scrisoarea lui Rudolph Giuliani.

El a mai spus că nu consideră că anunțul MAE de convocare îl obligă să se prezinte, așa că așteaptă o convocare oficială.

Citiți și

Reacția Guvernului SUA la scrisoarea lui Giuliani: Nu comentăm opiniile unor persoane fizice

Doi foști miniștri critică convocarea lui Maior la MAE: Așa se face în țări bananiere

George Maior: Domnul Giuliani ar trebui să se informeze mai corect

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal și fost primar al New York a transmis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis și altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor Parchet General-SRI și stoparea presiunile asupra judecătorilor.

Scrisoarea a fost criticată de opoziție, dar și de ambasadorul României în SUA, George Maior. În urma afirmațiilor sale, Maior a fost convocat la MAE.

George Maior a declarat că scrisoarea lui Rudolph Giuliani reprezintă „expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe” care vor să apere persoane din România cu probleme penale.

Astăzi, purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti, Donald L. Carroll, a transmis că Guvernul SUA nu comentează opiniile unor persoane fizice, cetăţeni americani şi invocă declaraţia comună a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi a principalilor parteneri europeni ai României, din 28 iunie, potrivit căreia până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient, românii fiind încurajaţi să continue pe această cale şi în care este exprimată îngrijorarea cu privire la efectele unor moridicări ale Codurilor penal şi de procedură penală.

George Maior a acordat un interviu Digi24 și va fi difuzat sâmbătă, de la 22.30, la emisiunea „Pașaport diplomatic”.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri