Ger cumplit până în 2 martie. Final de iarnă cu viscol şi zăpadă de un metru pe şosele

Data actualizării: Data publicării:
170106_VREMEA_IARNA_ZAPADA_BUCURESTI_26_INQUAM_Octav_Ganea

Iarnă grea, în prag de primăvară, în sudul ţării. Viscolul a troienit zeci de şosele. 16 drumuri naţionale şi autostrada către mare au fost închise, pentru că pe alocuri, zăpada măsoară chiar şi un metru. Zeci de trenuri au fost anulate. În şapte judeţe şi în Capitală, şcolile sunt închise şi astăzi.

VIDEO - Raed Arafat

Citește și: Prognoza meteo pentru lunile martie - mai 2018. Când vine primăvara

Într-o intervenţie la Digi24, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, spune că, în ciuda problemelor, deocamdată nu există cazuri medicale care să nu fi fost rezolvate.

LISTA autostrăzilor şi drumurilor naţionale închise din cauza viscolului

Troiene de peste un metru înălţime pe şosele, maşini şi chiar utilaje de deszăpezire blocate, oameni bolnavi la care ambulanţele nu au reuşit să mai ajungă pentru că au rămas înţepenite în nămeţi. Autorităţile au intervenit pentru a salva sute de oameni rămaşi înzăpeziţi pe drumuri.

Peste județul Mehedinți ninge viscolit de noaptea trecuta. Un drum judeţean a fost blocat timp de 6 ore. Mai mulţi şoferi au ramas înzapeziţi. Noroc cu un localnic care le-a sărit în ajutor.

Viscolul le-a dat de furca şi polițiștilor.

În judeţul Dolj, se circulă greu pe DN 56 Craiova-Calafat. Utilajele nu au făcut faţă viscolului care a spulberat în continuu zăpada. Poliţiştii întorc maşinile din drum.

În judeţul Constanţa, a fost haos pe Drumul Naţional 3. Un autocar cu 10 pasageri a ajuns în şanţ.

După 3 ore în mijlocul pustietăţii, oamenii au fost preluaţi de un microbuz care i-a dus la destinaţie.

Probleme sunt şi pe Autostrada Soarelui.

Au fost probleme mari și pe calea ferată. 58 de trenuri au fost anulate, cele mai multe în sudul si sud-estul ţării. Alte zeci vor ajunge la destinaţii cu întârzieri mari.

A nins ca afară şi în singura garnitură care leagă Zimnicea de Alexandria. La fel şi într-un tren care a ajuns aseară în gara din Craiova.

Viscolul puternic a creat probleme, în judeţul Teleorman. O familie cu un copil a rămas blocată cu maşina în câmp, din cauza ninsorii şi a vântului puternic. Salvatorii i-au putut recupera, doar cu o şeniletă. Şi tot cu utilaj cu şenile a fost transportat şi un bătrân cardiac, după ce ambulanţa care ar fi trebuit să ajungă la el, a rămas blocată în nămeţi, într-un sat din apropiere.

O ambulanţă care trebuia să ducă la Bucureşti o adolescentă ce avea nevoie de dializă nu a putut intra într-un sat din Teleorman. Un utilaj a adus-o pe fată prin nămeţi, până la salvare.

Zăpada a îngreunat şi intervenţia salvatorilor din Galaţi. O gravidă care intrase în travaliu a fost preluată din localitatea Călugăreni de o şeniletă a ISU Galaţi şi predată unui echipaj al sălvării, care a transportat-o în siguranţă la spitalul din Constanţa.

 

Tot în judeţul de la malul mării, tot cu şenileta au fost salvate alte două gravide. Ambele au fost duse în siguranţă la spitalul din Medgidia.

Şi tot cu şenileta şi cu un buldoexacavator au fost salvaţi 9 oameni rămaşi înzăpeziţi cu maşinile, mai bine de 8 ore, pe drumul judeţean 641, între dintre Caracal si Cezieni. Viscolul a dus pe carosabil troiene de peste un metru .

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri