Ghana îi invită pe americanii de culoare să se mute în Africa, în contextul uciderii lui George Floyd: „Vă așteptăm acasă!”

Data publicării:
proteste în Statele Unite după uciderea lui George Floyd
Protest în Los Angeles, pe 2 iunie 2020, față de rasismul din SUA după uciderea lui George Floyd. Foto: GettyImages

Țara africană Ghana trimite un mesaj afro-americanilor, în urma uciderii lui George Floyd. Guvernul țării anunță că îi invită pe toți americanii de culoare să vină și să trăiască în Ghana: „Africa este casa voastră!”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Mesajul a fost transmis de ministra turismului din această țară africană, Barbara Oteng Gyasi „Ne deschidem brațele și îi așteptăm pe toții frații și pe toate surorile noastre, Ghana este casa voastră! Africa este casa voastră!”

Ghana a inaugurat și un monument în cinstea lui George Floyd, iar acum le transmite în mod deschis persoanelor de culoare din Statele Unite că sunt bineveniți să vină și să locuiască în Ghana, relatează CNN.

Țara africană curtează comunitatea de culoare din SUA de ceva vreme. Anul trecut, președintele țării a lansat o inițiativă numită „Anul întoarcerii”. Aceasta marchează și comemorează 400 de ani de când primii nativi africani au fost vânduți ca sclavi și trimiși pe continentul american. Prin această inițiativă, Ghana speră să îi atragă pe cei din comunitatea de culoare americană să se mute în această țară și să investească acolo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri