Gheorghe Burnei se întoarce în sala de operații de săptămâna viitoare

Data actualizării: Data publicării:
161210_gheorghe_BURNEI_15_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam/Octav Ganea

Gheorghe Burnei se întoarce în sala de operație, începând cu săptămâna viitoare. Anunțul a fost făcut de fiul său, medicul Cristian Burnei.

161210_gheorghe_BURNEI_15_INQUAM_Octav_Ganea_
Foto: Inquam/Octav Ganea

Chirurgul, căruia i s-a interzis să profeseze într-un spital de stat, își va relua activitatea într-un clinică privată din Capitală, alături de fiul său, medic specialist ortopedie-traumatologie.

Cristian Burnei a anunțat pe Facebook că tatăl său se întoarce în sala de operație, începând cu 19 iulie.

Vă anunț pe această cale că Prof. Dr. Gh. Burnei va începe consultațiile și anumite intervenții chirurgicale împreuna cu subsemnatul, la Clinica **** din 19.07.2017. Programările se fac la tel ***** Din păcate consultațiile și intervențiile vor fi contra cost, deoarece Dl Prof, nu are înca voie să profeseze la spitalul de stat datorită deciziei procurorilor”, a scris medicul Cristian Burnei.

cristian burnei
Foto: Facebook

Anul trecut, în luna decembrie, Gheorghe Burnei a fost acuzat de luare de mită, dar și de malpraxis. 

Potrivit procurorilor, Gheorghe Burnei preleva de la copiii pe care îi opera ţesut osos şi ligamente, fără a cere acordul părinţilor, şi le ţinea în congelatorul unui frigider din unitatea sanitară, în care erau păstrate alimente şi băuturi alcoolice. Ţesuturile, deşi au fost păstrate în condiţii improprii şi nu au fost verificate bacteriologic şi viral, au fost transplantate altor copii, iar cele găsite la percheziţii urmau să fie folosite la alte intervenţii chirurgicale.

Din datele existente până în prezent în dosar, chirurgul ortoped Gheorghe Burnei ar fi făcut experimente pe copii în peste 20 de cazuri, potrivit unor surse judiciare.

Conform anchetatorilor, există indicii că Gheorghe Burnei ar fi săvârşit infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale sau sănătăţii, în care victimele sunt minori aflaţi anterior într-o stare de sănătate precară, „stare pe care inculpatul prin acţiunile sale intenţionate a agravat-o”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri