Gheorghe Dincă a cerut la IML certificat medico-legal, după ce ar fi fost lovit în timpul perchezițiilor

Data actualizării: Data publicării:
Gheorghe Dincă, IML

Gheorghe Dincă, suspectul crimelor de la Caracal, a fost dus joi dimineață, în jurul orei 10:00, la sediul IML. După aproximativ o oră și jumătate, a fost scos din sediu și dus înapoi la penitenciarul Jilava.

Gheorghe Dincă a venit pentru a obține un certificat medico-legal, după ce a afirmat că în timpul perchezițiilor de la locuința sa a fost lovit cu bocancul de către un polițist și ar avea mai multe coaste rupte. În mod normal, un certificat medico-legal este eliberat în câteva zile, însă lucrurile s-ar putea derula altfel în acest caz.

La IML sunt in analiză și probele ADN ridicate la percheziții din casa lui Gheorghe Dincă, cel care sustine ca le-a ucis pe Alexandra și Luiza. Anchetatorii încă nu au dovezi concrete in acest sens, de aceea rezultatele analizelor de la IML sunt extrem de importante. 

Expertiza psihiatrică urmează să fie făcută, cel mai probabil, săptămâna viitoare.

Bărbatul a fost huiduit, joi dimineață, de către mai multe persoane prezente la sediul Institutului Național de Medicină Legală pentru diferite cazuri, fiind recunoscut de către aceștia în momentul transferului într-un alt corp de clădire din cadrul instituției.

Dincă a ajuns, miercuri, la Spitalul Penitenciarul Jilava. Dincă susține că, atunci când anchetatorii au decins la locuința lui pentru percheziții, l-au lovit cu picioarele atunci când l-au imobilizat.

Reconstituirea, reluată după examenul medical

Reconstituirea va fi reluată după ce acesta va primi îngrijirile medicale. La reconstituirea de luni, anchetatorii nu au parcurs traseul evenimentelor, ci au ales un drum mai scurt pentru a ajunge la punctul indicat de Dincă. Totodată, anchetatorii au ales un traseu şi pentru a evita presa şi curioşii veniţi să vadă reconstituirea.

Bărbatul şi-a recunoscut duminică ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât şi al Luizei.

Felix Bănilă, şeful DIICOT, a precizat, miercuri, că, până în monentul în care nu există dovezi clare că fetele sunt decedate, nu poate fi exclusă nicio variantă, nici măcar cea că ele ar fi în viaţă. Anchetatorii au făcut verificări la Dincă acasă, pentru a se asigura că cele două fete nu sunt în imobil.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri