Gindrovel Dumitra: Întâmpinăm rezistență la vaccin în special la tineri și vârstnici. Oamenii încă ne spun că "vaccinul conține 666"

Data actualizării: Data publicării:
teoriile conspiratiei privind pandemia
Medicii încă se confruntă cu opoziție la vaccinarea anti-Covid din cauza teoriilor conspirationiste. Imagine ilustrativă. FOTO: Getty Images

Președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra, a atras atenția la Digi24 cu privire la scăderea puternică a dorinței de vaccinare anti-Covid. El a declarat că oamenii care se opun vaccinării anti-Covid susțin încă "teorii fabuloase" și le spun medicilor că "vaccinul conține 666" sau că nu vor mai trece "dincolo" dacă se imunizează.

 

În timpul verii, vaccinarea anti-Covid a stagnat foarte mult, a atras atenția medicul. El a făcut o paralelă între cifra de 110.000 de persoane vaccinate zilnic în luna mai și cea de 10.000 cât reprezintă în prezent numărul persoanelor imunizate zilnic. 

Este foarte, foarte puțin, a semnalat medicul.

"Întâmpinăm o rezistență în special din partea pacienților tineri sau vârstnici, de teama unor reacții adverse. Unele sunt justificate, dar foarte multe se referă la reacții adverse ipotetice.

Este un adevărat folclor, pe lângă cele care se referă la sterilitate, e teama de reacții adverse pe termen lung și sunt anumite temeri legate de elemente fabuloase.

De exemplu, ni se spune de foarte multe ori că vaccinul conține 666, că cei care se vaccinează nu vor trece dincolo în momentul în care se va întâmpla.

Sunt foarte multe amenințări elemente care, din păcate, împiedică în acest moment pacientul să ia decizia de se vaccina", a spus medicul Gindrovel Dumitra.

Între timp, medicii atrag atenția asupra valului 4 al pandemiei în România. Ultimul bilanț privind infectările a indicat 953 de cazuri noi de coronavirus din 35.591 de teste efectuate, cu o rată de pozitivare a testelor de 2,67%. Alte 18 decese au fost raportate, iar la ATI sunt 228 de pacienți cu COVID-19, în creștere față de zilele anterioare.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri