Greenpeace România: Eliminarea taxei Oxigen este un act populist și complet iresponsabil. Decizia ne va costa pe toţi!

Data actualizării: Data publicării:
greenpeace
FOTO: Facebook Greenpeace România

Eliminarea taxei Oxigen este un act populist și complet iresponsabil, consideră Greenpeace România, după anunţul făcut de primarul Capitalei, Gabriela Firea. Această decizie ne va costa pe toţi, adaugă organizaţia.

Primarul general al Capitalei a propus renunțarea la taxa Oxigen, care ar fi impus taxe mașinilor poluante și ar fi interzis circulația acestora în centrul Bucureștiului. Decizia a fost luată în urma unui sondaj organizat de edil pe Facebook, în urma căruia majoritatea celor care au răspuns au cerut renunțarea la această taxă.

Dreptul la sănătate și aer curat nu e negociabil și nu se votează pe Facebook! În România, mor anual peste 20.000 de oameni din cauza poluării, iar Primăria Municipiului Bucureşti, prin Gabriela Firea este direct responsabilă de o parte dintre acești morți.

Politicienii români uită încă o dată că sunt în slujba cetățenilor și au datoria să adopte cele mai eficiente măsuri pentru bunăstarea lor, chiar și atunci când acestea sunt nepopulare.

Perspectiva unui nou mandat a cântărit mai mult pentru Gabriela Firea decât sănătatea bucureștenilor”, a transmis Greenpeace România, într-un comunicat de presă.

Organizaţia cere ministrului Mediului Costel Alexe să intervină de urgență şi avertizează aszupra amenzilor uriaşe pe ar urma să le plătească România din cauza calităţii aerului.

"Decizia Gabrielei Firea ne va costa pe toți. Dincolo de sănătatea noastră, vorbim și despre amenzile uriașe pe care urmează să le plătim tot noi, cetățenii. Reamintim, Comisia Europeană a declanșat mai multe procese de penalizare tocmai pentru că Primăria nu a luat și nu ia măsuri pentru a limita expunerea populației la nivelul alarmant de poluare din București", potrivit sursei citate.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri