„Greva ar putea amâna Evaluarea Națională și Bacalaureatul”, avertizează directoarea Colegiului I. L. Caragiale din București

Data publicării:
elevi in sala de clasa
Foto: Getty Images

Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat ar putea fi amânate din cauza grevei generale a profesorilor, care a intrat în a doua săptămână, a afirmat, la Digi FM, directoarea Colegiului Național I. L. Caragiale, Andreea Bodea. Și președintele Federației Sindicatelor din Educație, Marius Nistor, a spus luni, într-o intervenție la Digi24, că se vorbește despre amânarea celor două examene importante.

„Văzând că se bate pasul pe loc și văzând modul în care această problemă extrem de serioasă este tratată, revenim cu aceleași oferte care au fost refuzate, eu una mă pregătesc și pentru varianta în care examenele, și nu numai examenul de bacalaureat, ci și evaluarea națională cu examenele de corigențe, evaluările la clasele a VI-a, a IV-a, a II-a, mă aștept să se decaleze dacă până în 12 iunie, când ar trebui să înceapă competențele la bacalaureat nu se ajunge la un armistițiu măcar, acceptabil pentru toată lumea.”, spune la Digi FM Andreea Bodea.

Înscrierile pentru examenul de Bacalaureat 2023 au început luni, iar elevii au la dispoziție doar 3 zile pentru a-și depune cererile. Școlile unde pot face asa sunt foarte puține, din cauza grevei generale.

„Din fericire, Colegiul Caragiale este într-o situație foarte bună, în sensul în care doamnele secretare nu sunt în grevă și nici nu au fost în grevă și, da, începând de astăzi, elevii din clasa a XII-a se pot înscrie la bacalaureat, există o planificare pe clase, elevii știu, părinții știu, dar, repet, aceasta este o situație fericită în care acest colegiu se află. Sunt convinsă că sunt licee, colegii, unde nu știu dacă se pot face înscrieri la bacalaureat (pentru că doamnele secretare sunt în grevă n.r.)”, precizează directoarea Colegiului I.L. Caragiale.

Elevii de clasa a 12-a nu au nevoie de situația școlară încheiată pentru a se înscrie la examenul de bacalaureat. Dar, profesorii se pot mobiliza într-o singură zi pentru a încheia mediile.

„Nouă ne ajunge o zi să facem niște medii pentru că elevii au numărul necesar de note, deci nu se mai pune problema de a trebui să ascultăm sau să evaluăm vreun elev de clasa a XII. Este pur și simplu încheierea mediilor și un consiliu profesoral, dar care trebuie să fie legal, evident, deci nu trebuie să mai fim în grevă, de validarea acestei situații școlare. O zi este suficient. În momentul în care această grevă se încheie, în secunda următoare, a doua zi, se întrunește consiliul profesoral”, mai spune la Digi FM Andreea Bodea.

Până acum, greva generală a amânat evaluarea de la clasa a VI-a. Ea ar trebui să aibă loc marți și miercuri, 30 și 31 mai, dar ar putea fi amânată din nou dacă va continua greva generală, potrivit directoarei Colegiului I.L. Caragiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri