Grevă în administrația publică. 20.000 de angajați vor participa la proteste din cauza salariilor

Data actualizării: Data publicării:
sindicalisti de la federatia columna la protest
Grevă în administrația publică. 20.000 de angajați vor participa la proteste din cauza salariilor. FOTO: Facebook Federația sindicală Columna

Sindicaliştii din Administraţie Publică şi Asistenţă Socială au decis declanşarea protestelor din cauza salariilor. Calendarul acțiunilor va fi stabilit după 1 iunie. 20.000 de angajați ar urma să intre în grevă.

Federaţia sindicală Columna, care reprezintă interesele a peste 20.000 de salariaţi din Administraţie Publică şi Asistenţă Socială, a hotărât, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional, cu unanimitate de voturi, declanşarea de acţiuni sindicale, inclusiv greva. Calendarul acţiunilor de protest va fi stabilit după data de 1 iunie.

Decizia este motivată de scăderea veniturilor prin măsurile prevăzute de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, prin modificarea sistemului de acordare a drepturilor salariale, neaplicarea integrală a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice şi schimbarea sistemului de finanţare în Asistenţă Socială, ca urmare a modificărilor care vor fi aduse Legii nr. 292/2011 a Asistenţei Sociale.

"Mii de salariaţi au semnat deja listele de participare la acţiuni sindicale, inclusiv la grevă, acest proces fiind în plină desfăşurare, urmând ca după data de 1 iunie să fie stabilit calendarul concret al acţiunilor sindicale", potrivit federației sindicale.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri