Grindeanu insistă că taxa de pod de la Fetești va fi suspendată în timpul lucrărilor și așteaptă decizia CNAIR

Data actualizării: Data publicării:
Ghișee de plată a taxei de pod la Fetești.
Taxa de pod de la Fetești a fost suspendată de la 1 iunie. FOTO: Facebook / CNAIR

Taxa de pod de la Feteşti va fi suspendată în mod sigur de la 1 iunie pe o perioadă sper cât mai scurtă, până când se vor termina lucrările de reabilitare a podului, pe braţul Borcea, a declarat, marţi, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Potrivit acestuia, decizia va trebui luată de Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care se va întruni zilele următoare.

"Probabil că în zilele următoare va exista Consiliul de Administraţie al CNAIR, fiindcă ăsta e mersul normal. Eu am transmis public şi mergem pe această linie. Aşa cum am spus, în zilele următoare vom avea acest Consiliu de Administraţie, iar ca termen în mod sigur de la 1 iunie se va intra pe suspendarea acestei taxe. Acea precizare care a venit la o zi după anunţul meu a fost o precizare prin care se dorea sublinierea faptului că nu de atunci se aplică, ci urmare a acestui Consiliu de Administraţie şi a acestei decizii care va exista în perioada următoare", a explicat Grindeanu.

Potrivit acestuia, suspendarea taxei se va aplica de la 1 iunie.

"Din ce mi-au spus colegii de la CNAIR, un termen realist ca să fie toate lucrurile în regulă e 1 iunie. Eu sper să fie cât mai scurtă această perioadă, iar cei care au în lucru reabilitarea podului, vorbim de braţul Borcea, să termine cât mai repede.

Dar de unde a plecat această dorinţă? De la faptul că în această perioadă, atâta timp cât este în lucru podul, mi se pare un pic absurd să ceri taxe suplimentare pentru traversarea podului, mai ales într-o perioadă în care va trebui să şi aştepţi la cozi ca să plăteşti acea taxă. De aici a plecat această intenţie, atâta timp cât vorbim de un pod în lucru, cred că abordarea anunţată de mine săptămâna trecută ar fi cea corectă, dar nu vreau să influenţez decizia Consiliului de Administraţie", a adăugat el.

Sorin Grindeanu anunțase miercuri că i-a solicitat directorului CNAIR, Cristian Pistol, să suspende taxa de pod de la Fetești până la finalizarea lucrărilor din zonă.
În replică, CNAIR a comunicat că, în prezent, plata taxei de pod de la Fetești rămâne obligatorie.
 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri