Grindeanu: Portul Constanţa a devenit cel mai important port la Marea Neagră

Data publicării:
sorin grindeanu se uita intr-o parte cu sigla psd in spate
Vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu. Foto: Inquam Photos/ George Călin

Portul Constanţa a devenit cel mai important port la Marea Neagră, susţine ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, într-o postare pe Facebook.

"Fluxul de mărfuri transportate a crescut constant de la declanşarea conflictului din Ucraina, iar România are şansa de a valorifica inclusiv potenţialul feroviar al portului. Am abordat această oportunitate în discuţiile dintre delegaţia română condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi delegaţia americană condusă de Kevin McCarthy, liderul minorităţii Republicane din Camera Reprezentanţilor", a scris ministrul.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit acestuia, în circumstanţele actuale, consolidarea conectivităţii dintre nordul şi sudul Flancului Estic al NATO reprezintă un element critic în fortificarea poziţiei aliate de apărare.

"Ne dorim să cooperăm strâns pentru a avansa implementarea proiectelor prioritare de infrastructură, de interes comun şi de importanţă strategică, în special Rail2Sea (calea ferată între Portul Constanţa şi portul polonez Gdansk) şi Via Carpathia. Foarte important pentru România este să avanseze implementarea Rail2Sea şi Via Carpathia, cu implicarea financiară a SUA, inclusiv ca şi contrapondere la încercările Rusiei şi Chinei de a-şi spori influenţa politică şi economică prin investiţii în infrastructura critică", a mai spus şeful de la Transporturi.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri