Grindeanu și-a luat consilier un ministru din Guvernul Ponta, absolvent al Academiei de Informații

Data actualizării: Data publicării:
nica

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit recent drept consilier de stat în aparatul său propriu pe fostul ministru Marius Nica.

nica

Marius Nica, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ponta, este absolvent al Academiei Naționale de Informații și a fost și responsabil cu incidentele de securitate la Ministerul Apărării.

Ocupant al portofoliului de ministru al Fondurilor Europene în intervalul martie-noiembrie 2015 în guvernul Ponta, Nica a absolvit Academia Națională de Informații, a SRI, în anul 2003. Tot în domeniu serviciilor de informații, Marius Nica s-a ocupat la MApN de prelucrare, analiză şi sinteză informaţii, a fost manager recrutare personal şi a fost responsabil cu managementul de risc (incidente de securitate).

Numirea lui Nica are loc după mai multe declarații ironice ale șefului PSD, Liviu Dragnea, privind serviciile de informații. ”Eu vă garantez că orice altă propunere din PSD sau, mă rog, poate cu două - trei excepţii, care au trecut pe la o anumită academie, o făceam era găsit că încă de la grădiniţă avea simpatii Al-Qaeda sau alte reţele", spunea la finele anului trecut Liviu Dragnea.

El își mai exprima dezacordul privitor la cooptarea unor persoane apropiate de serviciile de informații în cadrul aparatului guvernamental. “Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou cuiva, unor persoane sau unor instituții, nici nu am de gând să le tratez cu indiferență”, spunea el în decembrie 2016.

Totodată, Florin Baranga a fost numit în funcţia de consilier la cabinetul prim-ministrului printr-o altă decizie a lui Sorin Grindeanu. Baranga îşi va desfăşura activitatea tot în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului. Deciziile premierului au fost publicate marţi în Monitorul Oficial.

Presa a relatat zilele trecute despre răcirea relațiilor dintre cei doi. Șeful PSD, Liviu Dragnea a respins însă existența unei astfel de rupturi. "Nu există niciun conflict între mine şi domnul prim-ministru, susţinerea mea pentru el este aceeaşi". Însă recent cei doi au făcut în premieră, separat, declaraţii presei. Dragnea și Grindeanu au venit separat la dezbaterile din Parlament pe tema proiectului de buget, lucru care a reprezentat încă o premieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri