Gripa trimite la spital și cățeii

Data publicării:
catel

Gripa dă bătăi de cap nu numai oamenilor, ci şi animalelor. În această perioadă a anului, la veterinar ajung mulţi câini bolnavi. La fel ca în cazul oamenilor, câinii au simptome precum tuse sau febră. De vină pentru numărul crescut de cazuri, spun doctorii, este vremea schimbătoare.

Patrocle nu are stăpân şi locuieşte pe stradă. A ajuns să fie pacient la spitalulul animalelor orfane în urmă cu o săptămână, după ce locatarii unui bloc unde obişnuia să se adăpostească l-au auzit tuşind foarte tare.

Daniel Baştea, medic veterinar Spitalul Animalelor Orfane: Căţelul suferă de o afecţiune a căilor superiore, îl bănuim de o tuse de canisă sau gripa căţeilor. Se manifestă printr-o tuse seacă iniţială. Ca şi gripa la oameni.

Patrocle va sta în carantină 10 zile şi o să primească vitamine şi tratament de specialitate.

Medic veterninar: O să folosim un antibiotic cu spectru larg, o vitamino terapie şi o hrană de calitate.

Gripa la câini se răspândeşte prin aer și poate dura până la câteva săptamani. Din păcate, Patrocle nu este singurul câine răcit. Şi alte animale din adăpost au fost izolate şi primesc tratament.

Corina Grigore, administrator Help Lăbuş: Se pare că aceste fluctuaţii de temperatură cu care ne-am confruntat în aceasă iarnă se resimt şi în mediul animalelor. Căţeii s-au bucurat de căldură, a venit frigul, au făcut temperatură, au început să tuşească.

În adăpostul de la marginea Galaţiului trăiesc 1.200 de câini.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri