Guvernul a prelungit cu alte 14 zile carantina în comunele Baloteşti, Snagov şi Ştefăneştii de Jos

Data actualizării: Data publicării:
control-filtru-verificari-declaratie-carantina-politia-romana (1)
Filtru al poliţiei la intrarea într-o localitate aflată în carantină. Foto: Poliția Română

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis prelungirea măsurii de carantină pentru încă 14 zile pentru comunele Baloteşti, Snagov şi Ştefăneştii de Jos. Decizia a fost luată în urma analizei de risc efectuate de DSP Ilfov şi a avizului Institutului de Sănătate Publică.

Prelungirea carantinei pentru toate cele trei comune se aplică începând din această seară, de la ora 22:00, pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 21.04.2021 ora 22:00.

După hotărârile luate de prefectul judeţului Ilfov, ordinele de prelungire a carantinei în cele trei comune au fost semnate de şeful DSU, Raed Arafat.

Măsura de carantinare zonală pentru comuna Baloteşti este valabilă pentru satele Balotești, Dumbrăveni și Săftica.

În cazul comunei Snagov este vora despre satele Snagov, Ciofliceni, Ghermănești, Tâncăbești și Vlădiceasca.

De asemenea, prelungirea măsurii de carantină pentru Ştefăneştii de Jos se aplică satelor aparţinătoare Ștefăneștii de Jos, Crețuleasca și Ștefăneștii de Sus.

În cele trei comune, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

În intervalul 06:00 - 20:00 e interzisă circulaţia în afara locuinţei cu excepţia deplasărilor în interes de serviciu, pentru achiziţia de bunuri, pentru asistenţă medicală, activităţi fizice, agricole, îngrijirea sau administrarea unei alte proprietăţi din altă localitate şi alte motive justificative care sunt detaliate în ordinele emise de şeful DSU.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri