Guvernul ia în calcul plafonarea prețului la măștile sanitare. Persoanele vulnerabile le-ar putea primi gratuit

Data actualizării: Data publicării:
oameni-bucuresti-izolare-ordonanta-militara-piata-obor-inquam-ganea (1)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a spus, joi, că se va încerca distribuirea în mod gratuit a măștilor pentru persoanele care provin din categorii vulnerabile. El a mai spus că se gândește și la o plafonare a prețului pentru acest echipament de protecție.

„Purtarea măștii în spații închise este foarte utilă și reduce posibilitatea de infectare, în spații comerciale, birouri. Preocuparea noastră este să susținem producătorii români. Avem deja instalate utilaje noi care au o capacitatea semnificativă de producere. Vom încerca să asigurăm capacitatea deplină. Pentru persoanele vulnerabile vom încerca să găsim o formulă, ca să distribuim măști, dar nu contra-cost”, a spus Orban, la ieșirea din Institutul „Cantacuzino”.

Șeful Executivului a mai spus că ia în calcul plafonarea prețului la măștile de protecție.

„Au fost multe discuții de plafonări de prețuri. Istoria economică știe că, atunci când s-au luat astfel de măsuri, dacă intervenția pe piață a generat un preț administrativ care nu are legătură cu raportul cerere-ofertă, a dus la penurie. Eu cred că trebuie să asigurăm o ofertă la nivelul cererii. Obiectivul este să producem cât mai mult în România”, a adăugat Orban.

Referitor la redeschiderea școlilor, premierul a afirmat că este necesară asigurarea măștilor pentru toții elevii și cadrele didactice.

„Această decizie (de redeschidere a școlilor - n.red.) va fi luată de contextul epidemiologic. (...) Aș prefera să nu vă prezint niciun plan acum. Se analizează care sunt nevoile. Va trebui să asigurăm măști pentru toți copiii și pentru toate cadrele didactice”, a mai spus Orban, joi, după ce a efectuat o vizită la Institutul „Cantacuzino”.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri