Guvernul, mândru de bogățiile din România... cu imagini din alte țări

Data actualizării: Data publicării:
clip promovare romania imagini shutterstock_octav ganea

Greşeală de neiertat a Guvernului! Clipul dedicat Centenarului este plin de erori gramaticale şi conţine imagini din alte ţări. 

În filmul de patru minute, proiectat la începutul şedinţei solemne de joi, din Sala Unirii de la Alba Iulia, scenariul vorbeşte despre „ţara munţilor falnici mângâiaţi de norii cerului albastru”.

Lucrurile se amestecă apoi puţin. Guvernul vede ţara ca pe „grădina Maicii Domnului” şi „ţara nemuritorului Dracula”, „sălaş pentru ultimii lupi liberi din Europa”. Un moment ilustrat cu imaginea unui lup liber, dar... dintr-o pădure din Norvegia.

Fotografia, realizată de un fotograf norvegian, poate fi cumpărată de pe site-ul Shutterstock cu un preţ care variază între 50 şi 169 euro, în funcţie de calitate.

Grâul din Rusia ilustrează momentul în care se vorbeşte despre „ţara câmpiilor unde lanurile se unduiesc în bătaia vântului”. Imaginile pot fi cumpărate, de asemenea, de pe internet.

Clipul, care poartă pe el sigla Guvernului, se încheie cu mesajul „La mulţi ani România” - scris greşit. Cei care l-au realizat nu au pus virgulă înainte de numele ţării. Puteți urmări clipul aici.

Citește și

C.T. Popescu demontează miturile și minciunile din filmulețul de promovare a României

VIDEO. România din filmulețul Guvernului vs. România reală

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri