Guvernul României a solicitat datele personale de la peste o sută de conturi de Facebook în 2016

Data actualizării: Data publicării:
Date Facebook pentru Romania

Guvernul României a avut peste 50 de solicitări la Facebook în 2016, prin care a cerut informaţii despre datele personale a peste 100 de conturi sau utilizatori ai aplicaţiilor deţinute de gigantul digital, relatează Pagina de Media, care citează un raport bianual publicat de rețeaua de socializare.

Potrivit raportului, "în multe dintre cazuri, prin aceste solicitări guvernamentale se cer informații de bază despre abonați, cum ar fi numele, data înscrierii și durata de utilizare a serviciului. Alte solicitări pot viza și jurnalele cu adrese IP sau elemente de conținut din conturi.”

Anul trecut, oficialii români au avut 54 de solicitări, în care au cerut Facebook să furnizeze anumite informaţii despre utilizatori, dintre care trei în regim de urgenţă. Compania digitală a dat curs doar la jumătate dintre acestea însă.

În prima parte a anului au fost făcute 25 de solicitări, dintre care două în regim de urgenţă. În a doua parte din 2016 s-au făcut 29 de solicitări, dintre care una singură în regim de urgenţă.

Solicitările au vizat 118 conturi sau utilizatori de Facebook. Dintre acestea, 37 de conturi sau utilizatori în prima parte a anului, pentru 5 conturi sau utilizatori fiind solicitată procedură de urgenţă. În a doua jumătate din 2016, oficialii români au solicitat informaţii despre 81 de conturi sau utilizatori, pentru şase dintre ele solicitând informaţii în regim de urgenţă.

Facebook a dat curs pentru 53% dintre solicitările trimise de oficialii români în 2016.

Citește aici articolul integral

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri