HARTA. Bucureștiul, împărțit între scenariile galben și verde. Sectoarele unde toți copiii pot merge la școală

Data actualizării: Data publicării:
Elevi pe holul școlii
O nouă materie opțională, introdusă în învățământul preuniversitar. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Anul școlar 2020 - 2021 ar putea începe după scenarii diferite în București, Capitala fiind împărțită, din punct de vedere epidemiologic, între scenariile galben și verde.

bucuresti harta
Situația epidemiologică pe sectoare în București

Ministerul Sănătății a publicat lista incidenței cazurilor de COVID-19 pentru fiecare localitate din România. Pe baza acesteia se stabilește după care din cele 3 scenarii vor funcționa școlile.

Astfel, pentru începerea școlii potrivit scenariului verde cu toți copiii fizic la școală, sunt încadrate sectoarele 3, 4 și 5.

Pentru începerea școlii potrivit scenariului galben cu învățământul hibrid pentru elevii de gimnaziu și de liceu, sunt încadrate sectoarele 1, 2 și 6.

În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

Descarcă AICI lista cu situația din toate localităților, publicată de Ministerul Sănătății

Redactare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri