Harta incendiilor de vegetație în România. Au ars de șapte ori mai multe păduri decât anul trecut

Data actualizării: Data publicării:
padure arsa
Harta incendiilor de vegetație în România. Au ars de șapte ori mai multe păduri decât anul trecut. FOTO: Facebook Romsilva

Temperaturile extreme și seceta prelungită alimentează incendiile de vegetație. În primele șase luni au ars de șapte ori mai multe păduri ca în aceeași perioadă a anului trecut. Sunt peste 10.000 de hectare arse.

În primele 6 luni ale anului, în pădurile pe care le administrează Romsilva au fost 711 incendii. Este un număr foarte mare, dacă ne uităm la numărul incidentelor de anul trecut: doar 98 de incendii în primul semestru.

Suprafața distrusă este imensă. 10.304 hectare de pădure au fost arse. Este o suprafață aproape la fel de mare precum cea a municipiului Timișoara sau jumătate din cea a Capitalei.

Județele cu cele mai multe incendii

Cele mai multe incendii au avut loc în județul Gorj – 124, urmat de Sibiu, Caraș-Severin și Mehedinți. 

De menționat că acestea sunt doar incendiile care au avut loc în pădurile administrate de Romsilva, iar asta înseamnă doar jumătate dintre pădurile României.

Incendiile de vegetație sunt atât de multe, încât reprezintă 70% din misiunile pe care le au pompierii. Doar în weekendul trecut, salvatorii au avut peste 400 de intervenții.

De cele mai multe ori, incendiile de vegetație pornesc din cauza neglijenței. Oamenii dau foc gunoaielor în propriile curți, însă flăcările se extind și la zonele de lângă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri