Harvard și MIT au dat în judecată o agenție guvernamentală a SUA care vrea să dea afară studenții străini din țară

Data actualizării: Data publicării:
Camera de lectură a unei biblioteci din cadrul Universității Harvard
Camera de lectură a unei biblioteci din cadrul Universității Harvard. Foto: Getty Images

Universitatea Harvard și Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) vor să obțină un ordin de restricție prin care să prevină administrația SUA să impună noi reglementări privind obținerea vizei de către studenți. Acțiunea în instanță are loc ca urmare a faptului că studenții străini ar putea fi dați afară din țară dacă școlile vor oferi doar cursuri online în toamnă, transmite Bloomberg.

„Se pare că au fost concepute cu scopul de a pune presiune pe colegii și universități, astfel încât să deschidă clasele aflate în campusuri pentru prezența fizică în timpul predării din toamnă, fără a ține cont de îngrijorările privind sănătatea și siguranța studenților, instructorilor și a altora”, a declarat, miercuri, președintele Harvard, Lawrence Bacow, într-un comunicat de presă.

Agenția americană de imigrație și control vamal a emis luni aceste reguli. Studenții care au vize și doresc să rămână în Statele Unite trebuie să se transfere la o școală cu instructaj în persoană sau să participe la cursurile unei instituții care oferă atât ore de la distanță cât și în cadrul campusului, potrivit Agenției.

Universitățile care se bazează în mod special pe studenții străini, care de obicei plătesc întreaga taxă de școlarizare, sunt nesiguri câte persoane vor veni dacă exeperiența lor universitară este afectată de testarea pentru COVID-19, purtarea măștii și limitarea interacțiunilor sociale. Aproximativ 1,1 milioane de studenți străini studiau în colegiile americane în anul școlar 2018-2019, potrivit celor mai recente date de la Institutul pentru Educație Internațională. Majoritatea, mai mult de o treime, vin din China, urmată de India și Coreea de Sud.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri