Hotărârea privind aprobarea instituirii stării de alertă a fost publicată în Monitorul Oficial

Data publicării:
politisti verifica acte
Foto: Facebook / Politia Romana

Hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă privind instituirea stării de alertă la nivel naţional şi a măsurilor de prevenire şi control al infecţiilor în contextul situaţiei epidemiologice generate de virusul SARS-CoV-2 a fost publicată în Monitorul Oficial.

Hotărârea prevede instituirea stării de alertă pe teritoriul naţional pentru o perioadă de 30 de zile şi conţine o serie de reguli şi restricţii pentru a permite autorităţilor să lupte eficient împotriva riscului de răspândire a noului coronavirus.

Actul normativ instituie, începând de vineri, 15 mai, obligativitatea purtării măştii, astfel încât nasul şi gura să fie acoperite, în spaţiile comerciale, în mijloacele de transport în comun, la locul de muncă şi în alte spaţii închise.

Începând cu aceeaşi dată, este permisă circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în interiorul localităţilor, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecţiei şi evitarea formării grupurilor pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii.

Cei care părăsesc localitatea trebuie să aibă motive pentru acest lucru și să completeze o declarație pe proprie răspundere, care poate fi descărcată aici.

Editor: B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri