Iași | Investiție de 50.000 de euro în cai pentru viitoarea Poliție Călare

Data publicării:
politie calare

Primăria Iaşi va înfiinţa un departament al Poliţiei Călare, iar până la sfârşitul acestui an vor fi cumpăraţi cinci cai cu care poliţiştii locali vor patrula pe străzile oraşului, investiţia fiind estimată la aproximativ 50.000 de euro, scrie News.ro.

politie calare

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în cadrul Poliţiei Locale va fi înfiinţat un departament al Poliţiei Călare, urmând ca în perioada următoare să fie cumpăraţi cinci cai.

„Nu este nicio glumă, vom înfiinţa acest departament, iar până la sfârşitul anului aducem cinci cai. Cinci agenţi vor fi instruiţi să lucreze în acest departament. Investiţia se ridică undeva la 50.000 de euro, a spus primarul Mihai Chirica.

El susţine că în alte state europene, precum Franţa, Germania sau Marea Britanie, Poliţia Călare funcţionează foarte bine, precizând că o astfel de iniţiativă va îmbunătăţi imaginea Iaşiului.

„Avem spaţii destule pentru grajduri la marginea municipiului, nu e o investiţie pe care să nu o putem acoperi. Luăm deocamdată cinci cai, apoi dacă lucrurile merg, vom suplimenta numărul lor, a adăugat edilul ieşean.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri