Icoane și scrisori de la copii, în tancurile lui Putin trimise în Ucraina. Preoții le-au sfințit ca să le protejeze de „sfânta Javelin”

Data actualizării: Data publicării:
popa sfinteste tancul
Preoții ruși au sfințit tancurile T-90M trimise pe frontul din Ucraina. Foto: Twitter/Dimtry Kolezev

Cele mai moderne tancuri din dotarea armatei ruse, modelul T-90M, sunt încărcate în trenuri care le vor duce pe frontul din Ucraina. Acestea au fost produse la uzina Uralvagonzavod, din Nijni Taghil.

Potrivit informațiilor publicate de jurnalistul Dmitri Kolezev și de presa de la Moscova, înainte să fie trimise la război, în tancuri au fost puse icoane și scrisori de la copii. De asemenea, acestea au fost sfințite de un preot.

„În etapa finală a pregătirii vehiculelor de luptă, în ele au fost incluse desene și scrisori de la copiii constructorilor de tancuri și icoane ortodoxe”, scrie TASS.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Protopopul Ioan Bragin cel care a sfințit tancurile, a spus că „Binele trebuie să fie întotdeauna capabil să se apere. Și, prin urmare, există o astfel de tradiție de a sfinți armele”.

Citește și „Sfânta Javelin”, noua protectoare a Ucrainei. Cum a devenit o memă cu o armă antitanc simbolul rezistenței ucrainene în fața Rusiei

Numit„Spărgătorului” lui Putin, tancul T-90M a fost prezentat prima oară în 2016. În jur de 100 de astfel de blindate sunt în prezent operaţionale în cadrul unor unităţi de elită ale armatei ruse, unele dintre ele implicate direct în invazia Ucrainei.

Ucrainenii au reușit deja să distrugă mai multe astfel de blindate ale rușilor. 

Vezi și Momentul în care un tanc rusesc este complet distrus de o bombă de aviație lansată de o dronă ucraineană

Editor : Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri