Ieri vară, azi iarnă. Ninsorile și poleiul s-au întors la munte: șoferii, blocați în trafic până au ajuns drumarii

Data publicării:
iarna munte

Vremea de iarnă s-a întors la munte, după ce luni erau temperaturi ca de vară. A nins abundent încă de dimineaţă, şoselele au fost acoperite cu zăpadă şi chiar de gheaţă în unele locuri, pentru că şi temperaturile au scăzut mult. Mulţi şoferi nu au mai putut înainta până când nu au ajuns drumarii că cureţe drumurile.

Ninsorile abundente venite la final de martie au creat blocaje în trafic, mai ales în zonele de munte. În judeţul Braşov, aproape de Fundata, şoferii au stat minute bune în coloană până când utilajele de deszăpezire au curăţat şoseaua.

„Stăm cam de 10 minute, doar ce am trecut de Fundata, spre Câmpulung. A nins foarte tare şi văd că e pod de gheaţă pe jos”, a spus unul dintre șoferii bocați în trafic.

După aproape o jumătate de oră, coloana s-a pus în mişcare.

„Am dat drumul la o sărăriţă să treacă în faţa mea şi acum mergem, ne mişcăm că ăsta îmi dă nisip cu sare. Mamă, dar e jale mare. Acum trecem în Fundata”, a declarat un alt șofer.

Şi pe drumul ce leagă staţiunea Rânca de localitatea Novaci a fost nevoie de intervenţia drumarilor.

Meteorologii anunţă că la munte temperaturile vor scădea sub pragul de îngheț şi va continua să ningă. Vremea rece va ţine aproape toată săptămână.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri