Ieșirea A3 din București se deschide vineri. Autostrada se sfârșește în semafor

Data actualizării: Data publicării:
autos2

Compania de Austrăzi deschide vineri traficul pe cei șapte kilometri de autostradă care fac legătura cu A3. Specilialiștii atrag însă atenția asupra posibilelor probleme care vor apărea din cauza erorilor de proiect.

UPDATE: Deschiderea va avea loc după ce Inspecția de Stat în Construcții va definitiva controlul care se afla încă în derulare la ora 16.00, potrivit purtătorului de cuvând al companiei, Alin Șerbănescu.

Cei șapte kilometri pleacă din zona Gherghiței – Șoseaua Fabrica de Glucoză. Din această intersecție s-a realizat o secțiune nouă de drum cu șase benzi pe sens care traversează centura Capitalei și se leagă la A3.

Soluțiile găsite nu par a fi cele mai înțelepte. Mai mulți forumiști au atras atenția că alegerea unei intersecții in cruce in zona Gherghiței – Șoseaua Fabricii de Glucoză – A3 va duce la blocaje de trafic. Mai precis o intersecție semaforizată va trebui să preia dimineața atât traficul dinspre oraș (Doamna Ghica, Colentina) spre Șoseaua Fabricii de Glucoză - Pipera și spre autostradă. Totul pe două benzi pe sens. Semafoarele puse în intersecție, dar și mai departe la trecerea la nivel cu calea ferată sau giratoriul în care se colectează traficul pe mai multe drumuri locale va crea ambuteiaje importante. Este prevăzută o lărgire a șoselelei Fabrica de Glucoză însă aceasta va avea loc de abia peste 1-2 ani afirmă site-ul de internet ro.drivemag.com.

Problemele au fost sesizate încă acum doi ani de către ingineri ai firmei de consultanță Consitrans într-o analiză realizată pentru Digi24.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri