Imagini dezolante dintr-un oraș important al României. Arată ca după bombardament

Data publicării:
braila zid darapanat

Imagini dezolante în centrul oraşului Brăila. Alei făcute praf, scări măcinate, gropi şi clădiri monument istoric în paragină: toate, chiar în spatele Primăriei şi al Palatului Administrativ, pe faleză, într-un loc ce altădată era mândria oraşului.

„O zonă care face, practic, trecerea din zona oraşului, din zona clădirilor administrative către Faleza Dunării şi către Dunăre. Uitaţi-vă cum arată şi acest perete de clădire! Nu face deloc cinste oraşului”.

Este imaginea care îi întâmpină zi de zi pe brăileni şi pe turiştii care vin să viziteze oraşul de la malul Dănării. Gabriel este ghid turistic, iar peisajul dezolant prin care trebuie să-i plimbe pe străini l-au făcut să-şi verse amarul pe internet.

Gabriel Lâlă, ghid autorizat Brăila: „Eu vin cu turişii în această zonă pentru că este un punct foarte frumos de belvedere a Dunării. Din păcate, ei nu sunt impresionaţi de imaginea pe care le o arăt în această zonă a oraşului”.

Scările care coboară spre faleză din zona fostului cazino şi a hotelului Belvedere s-au deteriorat atât mult, încât au devenit un mare pericol pentru trecători.

- De aici, dacă vor turiştii sau vizitatorii să facă o plimbare pe Faleza Dunării au parte de aşa ceva.

scari macinate
Scări măcinate duc către Faleza Dunării din orașul Brăila

- Scări măcinate...
- Scări măcinate. Aspectul este dezolant.

„Asta este imaginea care ni se oferă acum. (Reporter: Este trist?) Este dezolant. Asta e realitatea: crudă, dar suntem nevoiţi să o trăim”, spune un brăilean.

În multe zone, canalizările nu mai au capac. După ce ruşinea oraşului a depăşit graniţele localităţii, odată cu postările de pe reţelele sociale, reprezentanţii Primăriei Brăila au astupat gurile de canalizare cu plăci de beton.

guri de canalizare astupate cu placi de beton
Gură de canalizare astupată cu plăci de beton, la Brăila

Alexandru Jantea, viceprimarul municipiului Brăila: „Compania de utiltăţi şi servicii gospodăreşti a luat măsuri de a pune în siguranţă acea zonă”.

Reprezentanţii Primăriei spun că au în plan accesarea de fonduri europene pentru a reabilita această zonă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri