Imagini exclusive din Institutul „Marius Nasta”. Cum se va face testarea la coronavirus pentru românii care vor să plece în vacanță

Data actualizării: Data publicării:
oana-popescu-institut-marius-nasta
Foto: Digi24

Plecarea în vacanță în Grecia s-a transformat într-o adevărată luptă pentru o programare la testul de coronavirus. Clinicile private sau spitalele de stat abia mai fac față cererilor, iar în unele locuri s-a încheiat lista de rezervări pe luna iulie. În plus, testele costă mult, spun unii cetățeni, mai ales în cazul în care sunt mai mulți membri de familie.

O echipă Digi24 a intrat în Institutul Marius Nasta, acolo unde urmează să se facă astfel de teste, pentru românii ca vor să plece în vacanță, începând de joi, 16 iulie. 

Biologul Oana Popescu, coordonatorul laboratorului de la „Marius Nasta”, a vorbit cu reporterul Carla Tănasie despre cum va decurge testarea: „Se va face cu programare telefonică, testele se fac în fiecare dimineață, de luni până joi, între 7:30 și 11:00, urmează ca probele să fie prelucrate și în jurul orei 13:00 să introducem pe placă. Rezultatele finale apar în jurul orei 16:00-16:30.”

Prețul unui test pentru coronavirus va costa 300 de lei. Prețul diferă față de alte centre de testare în funcție de metoda de testare, de materialele consumabile și timpul în care este oferit rezultatul.

Persoanele testate vor afla rezultatul în jurul orei 18:00, în aceeași zi, a precizat biologul Oana Popescu, dar după ce este anunțată și Direcția de Sănătate Publică de rezultate.

În fiecare zi se vor face aici 94 de teste, dintre care 30 vor fi pentru românii care pleacă în vacanță.

Numărul de telefon la care puteți face programare este 0747.090.355.

„În vederea testării COVID pentru persoanele care solicită astfel de teste la cerere, recoltarea probelor se va face în ambulatoriul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta (IPMN), unde persoanele care solicită testarea vor fi înregistrate în sistemul informatic și vor achita prețul testului care este de 300 lei. Testele sunt de tip RT-PCR. Rezultatele vor fi eliberate în 24 de ore de la recoltare și vor fi transmise în limba română, traducerea lor nefiind obligația Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta. Programul de recoltare este de luni – vineri între orele 7,30 – 13,30. Trimiterea / Eliberarea rezultatelor se va face în intervalul 13,30 – 15,30”, precizează instituția într-un comunicat.

Citește și La Kulata au apărut teste anti-COVID falsificate. Cât costă „certificatul” obligatoriu pentru intrarea în Grecia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri